Чанове на 9 години!

Днес, 11.04.2014 г., Клуб по народни танци Чанове навършва девет години!

Несъмнено това е специален ден за създателите на клуба, но е празник и за всички останали като мен, които са свързани с клуба не само танцувално, но и силно емоционално.

Впрочем, след толкова много години с тези хора – танцуващи и хореографи – не мога да си представя да има човек, за когото клуба да е просто място за танцуване и да не е поне малко емоционално обвързан с останалите хора и с атмосферата.

Неведнъж съм разказвала за клуба, за хората и сбирките, за участията и постиженията… Има цяла категория в блога, пълна главно с разкази, свързани с Чанове. Всяка година правя и по някоя и друга равносметка. Това, обаче, което обикновено оставям да се прочете между редовете, а не казвам в прав текст, е Възхищението, което изпитвам към двамата създатели на клуба – Милена и Коце. (И даже, сега като го казвам си мисля, че може би „възхищение” е слаба дума).

В природата има един съвсем простичък закон – всяко нещо, което не се движи и не се развива – умира. Това важи и за всички човешки начинания – колкото и да е хубаво едно нещо, ако не се развива, в крайна сметка загива. Съмнявам се Милена и Коце да познават толкова добре природните закони, по-скоро вярвам, че начинът, по който правят нещата им идва отвътре и затова всяко тяхно начинание е толкова успешно. А поводът за възхищението ми са именно техните начинания и нови идеи. Милена и Коце са хора, които никога не спират да правят нещо ново и да се развиват, затова и Чанове са това, което са в момента – Институция 🙂

Честит празник, Миленка и Коце!
Никога не спирайте да бъдете себе си, за да ни има и нас покрай вас!


Любимият клуб „Чанове” през годините, в малко линкове:
Първият успех на клуба в надиграване 
Представяне на първия самоучител по български народни танци 
Втората поредица самоучител

Първите „класици” и съответната награда
Вторите „класици”

Първото онлайн фолклорно радио Чанове, чието откриване съвпадна с петия рожден ден на клуба.
Ежегодните семинари по народни танци

Първата хоротека

И още много рождени дни, гостувания и надигравания…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.