„Класиците на българския танц” с награда за култура и изкуство

И тази година „Салон на изкуствата” мина и замина. Той е ежегоден и по традиция се провежда през месец май. Въпреки че бе 13-ти по ред, този номер беше фатален само за някои. На други донесе късмет. На „Класиците на българския танц” например, на който бе присъдена Специална годишна награда за култура и изкуство.

„Класиците на българския танц” се състоя на 21 май в зала 1 на НДК и бе уникален като замисъл и реализация спектакъл: най-добрите ансамбли на България на една сцена – нещо, което не знам да е правено в последните 15 години!

Разбира се, няма как да не кажа, че общият „късмет” на спектакъла бе роден от други по-малки, но много на брой и прекрасно съчетани късметчета, като това, че сценарист и съорганизатор е Костадин Господинов /хореографа на Чанове/, като това, че режисьор е Андрей Баташов и не последно по значение късметче е това, че продуцент е Борислав Славов /Хоро.БГ/


от ляво на дясно: Андрей, Костадин, Милена и Борислав.

Няма начин да се съберат такива хора и да не се роди нещо с късмет 🙂

Не знам дали „получателите” на наградата са доволни, но за мен тя значи много. Първо, защото знам колко труд стои зад реализацията на такова събитие и второ защото обичам желанията ми да се сбъдват. А тази награда е едно сбъднато мое тайно желание: желанието „невидимите” българи  да получат поне частица от заслуженото с много труд, любов и себеотдаване признание.

Защо пиша толкова подробно кой как е бил ангажиран със спектакъла ли? Защото на плакета и диплома пише:

Специална годишна награда за култура и изкуство

ФИРМА “ПУЛСАТОР ЕЛЕКТРОНИКС”, в лицето на г-н Борислав Славов,
за реализацията на концерта “Класиците на българския танц”

и нито името на Борислав, в качеството му на създател на Хоро.БГ и организатор, нито името на Коцето, в качеството му на организатор и сценарист, са спомненати някъде. А би било добре да се знае 🙂

4 Comments

  1. Pingback: LeeNeeAnn » Blog Archive » Класиците на българския танц (2)

  2. Pingback: LeeNeeAnn » Blog Archive » Класиците на българския танц (2)

  3. Pingback: LeeNeeAnn » Blog Archive » ЧАНОВЕ на пет години!

  4. Pingback: LeeNeeAnn » Blog Archive » Десети Рожден Ден на ЧАНОВЕ България!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.