murphy’s 17 …

АКСИОМА НА УИНГО: Всички закони на Финегъл може да не бъдат вземани под внимание, в случай, че се усвои простото умение нещата да се правят без да се мисли.

Continue reading

murphy’s 16

Правила на Финегъл: За да проучите даден въпрос по най-добрия начин, най-напред го проумейте изцяло, преди да сте започнали; Винаги си записвайте данните – това показва, че сте работили; Винаги очертавайте кривите, а после замисляйте своето тълкуване; В случай, че възникне съмнение, придайте му убедително звучене; Опитите трябва да бъдат повторяеми – и всичките да се провалят по един и същ начин; Не вярвайте в чудеса – уповавайте се на тях.

Continue reading

murphy’s 12

Трети закон на Финегъл: При всеки сбор от данни, най-очевидно вярната цифра, която въобще не се нуждае от проверка, се оказва грешната. Следствия: 1. Никой, към когото се обърнете за помощ, няма да я види; 2. Всеки, който надзърне, без да му е искан съвет, веднага ще я забележи.

Continue reading

murphy’s 11

Втори закон на Финегъл: Независимо от това, какъв е очаквания резултат, винаги ще се намери желаещ: да му даде превратно тълкуване; да го фалшифицира или да е твърдо убеден, че до него е довела неговата собствена любима теорийка.

Continue reading

murphy’s 07

Коментари на Хил върху закона на Мърфи: Ако загубите за вас от това, че нещата се объркват, са големи, вземете всички възможни мерки; Ако няма какво да загубим при промяна, нека се отпуснем; Ако може всичко да спечелим при промяна, нека се отпуснем; Ако това няма значение, то няма значение.

Continue reading

murphy’s 03

Следствия от закона на Мърфи: Нищо не е толкова лесно, колкото изглежда; Всяка работа продължава по-дълго, отколкото си мислите; Ако съществува възможност няколко неща да се объркат, то ще се обърка именно това, което ще причини най-голяма вреда; Ако забележите, че има четири възможни начина едно действие да бъде извършено не както трябва и ги осуетите, тогава незабавно възниква пети начин; Оставени на самите себе си, нещата проявяват тенденция да вървят от лошо към по-зле; Винаги, когато се хванете да вършите нещо, нещо друго трябва да бъде свършено преди това; Всяко решение поражда нови проблеми; Невъзможно е да се създаде предпазно устройство срещу неправилно боравене от идиоти, тъй като идиотите са толкова изобретателни; Природата винаги е на страната на скрития дефект; Майката природа е кучка.

Continue reading