Петък, 13-ти

Тази сутрин, като излязох на улицата ми се стори, че всички се държат така, сякаш днес е петък, 13-ти. И се сетих, че днес наистина е петък, и то 13-ти!

Какъв прекрасен ден! Какво по-добро извинение за малоумните шофьори, които правят мелета по улиците, от петък, 13-ти?

Петък, 13-ти е много подходящ за случване на лоши неща. Ами, така или иначе, злото ни дебне от всякъде, защо да не го извикаме именно днес?!

Днес е празник за негативистите. Тези, които са убедени, че нямат късмет, че лошото се случва все на тях, че не им върви, че не могат нищо да постигнат.

Днес е празник, защото, каквото и да им се случи днес, виновен ще е денят: петък, 13-ти. Всъщност, спомням си, че те се опитаха да си устроят празник и на 6-ти юни 2006 г. /06-06-06/, но нещо не се получи.

Това пък ми напомня, да не пропусна да ви кажа астрологичните прогнози за близкото бъдеще: Внимавайте: 9-ти септември 2009 г. /09-09-09/ ще бъде най-кошмарния ден в живота ви :->.

Днес, препоръчвам на позитивистите да си останат у дома на топло 😉 и да оставят негативистите да празнуват на воля. И без друго се е събрала достатъчно отрицателна енергия в глобалното енергийно-информационно поле, която „смуче” от положителната, и тя трябва да излезе от някъде. Освен това, не можете да обясните на един негативист, че само и единствено Мисълта му е тази, която вика лошите неща при него. Той, обикновено, е твърдо убеден, та даже е готов да спори, че няма пръст в главоболията и проблемите, които го застигат, а виновен е … кой знае? Вселената?! Света?! Природата?! Боговете?! 

Петък, 13-ти е един удобен ден за негативистите. Защото днес на воля ще мрънкат и мърморят за злата си участ, някои ще оплакват мързела и бедността си, други ще търсят злото зад всеки ъгъл, трети ще дебнат за спокойно разхождащи се черни котки, за да пресекат след тях или пък ще „дърпат дявола за опашката”, докато той накрая не изскочи да изпълни желанията им. И тогава, те наистина ще са доволни, защото ще се окажат прави, че лошото ги преследва и нямат късмет, което пък ще им донесе щастие…

Мисълта на хората е най-мощното и опасно оръжие, по-мощно и опасно даже от … липсата ѝ 😉 
… 
Днес е един прекрасен, слънчев, топъл есенен ден, последен в работната седмица, което го прави още по-красив 😉 и само от нас самите зависи какво ще ни донесе той.

Усмихвайте се, мислете си за красиви и удивителни неща, правете планове, радвайте се на детския смях, нахранете врабчетата, които останаха да ви правят компания през зимата, гледайте към Небето с любов и стремеж, мечтайте, влюбвайте се, погалете черната котка и не се плашете от дявола зад ъгъла, а му помахайте с усмивка, защото той не чака вас!   

6 Comments

  1. Усмихна ме от сутринта 🙂 На мен пък четвъртък, 12-ти, ми беше ужасен ден и вярвам, че днес ще бъде един наистина прекрасен ден. Пожелавам разочарование на всички негативисти, т.е. да им се случват само хубави неща днес 🙂

  2. Дано четем повече такива неща всеки петък, 13… а и всеки друг ден! 🙂

  3. Жалко, че не можах да прочета това днес по-раничко. И да ти кажа, че всъщност самото ти есе е един оксиморон. Защо позволяваш на негативистите да ти се оправдават и да ти пречат? За мене такива хора в такива дни изобщо не съществуват и възприемам света без да си слагам каквито и да е очила. Нито черни, нито розови. И почти винаги, в такива дни ми се случва нещо хубаво. Но дори и да не се случи хубаво, със сигурност не се случва и лошо.

    А вие знаете ли, че 13 е щастливо число за италианците? 🙂

  4. Ей, Ясен, успокой се!
    Избягвам да позволявам на негативистите изобщо да взимат участие в живота ми, когато това е възможно. И когато ме питат може ли да ми пречат, казвам “НЕ” 😉 😉 😉
    Аз също съм привърженик на това да живееш така, че да не пречиш на никого и да не допускаш никой да ти пречи, но това не винаги е възможно. Моля те, не ме връщай на темата за софийските улици…

    Да, знам че статията е оксиморон! А животът ни не е ли?

    П.С.
    Копирано от Уикипедия:

    Оксиморонът (от стгрц. οξύμωρον; oxys – ‚остроумен‘; moros – ‚глупав‘) e стилистична фигура и поетическа тропа, съчетание на привидно несъчетаеми, противоположни понятия (антитезиси), което създава контрастна изразителност на тяхната образност. Например „сладка мъка“ или „Живият труп“ (Л. Н. Толстой). Разглежда се като разновидност на метафората.

  5. Ох, милички, на мен ми тръгна на проблеми още от петък, 6ти, та на петък 13ти вече смятам, че нещата тръгват на оправяне. Ами чудесен ден, наистина. И почивните дни да са такива!

  6. Сигурна съм, че всичко ще е наред, Ричи, просто защото си човек, който търси решение и гледа напред, а не седи да мрънка! Така че: Успех!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.