40 до 40

Това е името на нов проект на Дарик радио, който има за цел да „представи успешно реализирали се млади българи до 40 години, останали встрани от медийния интерес“.

Проектът се провежда за втора поредна година. Аз разбрах за него сравнително късно – след като времето за номинации бе изтекло, и даже след като журито си бе свършило работата – т.е. от 230 номинирани вече е избрало тези 40 човека, за които смята, че са „креативни, иновативни, успешни, смели, търсещи новото, създаващи, развиващи България“. Всъщност, аз разбрах от един от „40те“ и съм му благодарна, че сподели тази чест с мен – така мога аз да я споделя с вас 😉

Дълго си мислех как точно да ви поднеса името на избрания в почетните 40. Дълго се чудих и защо до името му е изписано точно това, което е изписано и се запитах какво бих написала аз, ако трябваше да го номинирам и да го опиша с две думи и половина. А, повярвайте ми, този човек (да не кажа „това чудо“ 😉 ) няма описване с две думи и половина!

Това е някого, когото познавам от близо осем години, в които този човек, заедно с изящната си половинка, не спряха да ме удивляват, вдъхновяват, въодушевяват и изненадват. Това са хора, на които се възхищавам с цялата си душа, дълбоко уважавам и считам за мои лични „Народни будители“. А сега, с тази номинация, вече знам, че поне още един човек се чувства така 😉 – този, който го е номинирал.

Вероятно вече се сещате за кого говоря: говоря за Коце – Костадин Господинов, един от създателите на клуб „Чанове“. А „изприказвах“ толкова много думи, защото наистина не знам аз как бих го описала. Да напишеш „един от създателите на клуб „Чанове“ е малко. Да напишеш „хореограф и създател на “Хоротека” също е малко и непълно… Питах се и кое е по-значимото – „Хоротека“ или „Чанове“, или всички проекти, инициирани и реализирани от клуба… Нямам отговор, за мен всичко е значимо – възхищавам се на всяка нова идея и всеки нов реализиран проект.

Всъщност, давам си сметка, че въпросът за значимото не е правилен – нито едно от нещата нямаше да е значимо, ако не бе последвано от други, непрекъснато. Значимо е това, че Миленка и Коце винаги вървят напред, ако няма път – прокарват го, не спират да търсят, не спират да се развиват и да ни дават и още, и още…

Изключително много се радвам за това отличие, защото знам, че нищо не мотивира повече от това да бъдеш оценен от непознати!

И въпреки, че само името на Коце стои в списъка с 40те избрани, аз смятам, че това признание е и за двамата, защото за мен те двамата са абсолютно неразделно цяло!

Поздравления, Миленка и Коце!

… и благодаря!


П.П. от сайта на инициативата става ясно, че тепърва ще има интервюта с всички отличени, а официалната „патаклама“ ще бъде някъде през февруари 2015 г. (тъкмо подарък за 10я рожден ден на „Чанове“ 😉 )

Още за проекта: http://4040.dariknews.bg/project

Списъка с 40те: http://4040.dariknews.bg/view_article.php?article_id=1341624

2 Comments

  1. Аудио от гостуването на Коцето в Дарик радио: ЦЪК

  2. И Миленка в Дарик радио: ЦЪК
    (слушайте от 50та секунда натам)

    Миленка също гостува в проекта “40 до 40”, защото организаторите се съгласиха, че тази номинация не може да бъде индивидуална 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.