Още по темата за Странджа — продължение

Продължаваме с онзи типичен представител на професията на таксиметров шофьор, който беше решил за по-бързо да мине през блокиралите кръстовището хора. Но както вече споменах, беше бързо убеден да прояви повече здрав разум и така бяха избягнати по-сериозни инциденти.

strandzha028.jpeg

На следващата снимка, този шофьор изглежда вече по-спокоен, все едно че си е спомнил за протеста на неговите колеги няколко месеца преди това.

strandzha031.jpeg

А в същото това време нещата продължаваха да се развиват сравнително спокойно — ето така:

strandzha033.jpeg

strandzha045.jpeg

и така:

strandzha035.jpeg

Подготвените плакати бяха много и с разнообразни послания върху тях:

strandzha037.jpeg

strandzha019.jpeg

Но както всяко нещо, така и хубавите неща имат край. На следващите няколко снимки се виждат част от направените арести, както и хората, които бяха прибрани, както се оказва за изясняване на обстановката, в Първо районно управление на МВР:

strandzha040.jpeg

strandzha041.jpeg

Това е една от първите коли, напълнени със задържани. В нея бяха качени (нека не казваме наблъскани) около 5 или шест човека.

strandzha043.jpeg

А това тук е поредната проверка на личните документи, но нямам спомен дали завърши с прибиране на човека за справка.

А това е ареста на момчетата с ударните инструменти:

strandzha044.jpeg

Както вече споменах, арестите бяха извършвани по доста странни критерии, един от които може би беше външния вид на човека, както може да се убедите от следващите няколко снимки.

strandzha046.jpeg

strandzha047.jpeg

strandzha048.jpeg

strandzha049.jpeg

Това е поредният арест. Както виждаме, полицаите са любезни и внимателни, загрижени момчето да не падне, може би защото то изглежда, че е непълнолетно.

И накрая, нещо като ирония на съдбата — рекламата от този билборд сякаш ни намекваше, че ако не направим нещо, много скоро може да гледаме такива гледки само по този начин.

strandzha050.jpeg

Предполагам, че повечето от вас вече знаят, че утре, пак от 19:30 ще се проведе следващия протест, като за място на провеждането му е избран площада пред Президентството. За повече информация може да наминете през синята връзка или на някое от другите места в мрежата.

One Comment

  1. Чудесен репортаж!

    За всеки, който е посетил поне веднъж Странджа, ще прозвучат познато думите ми. Когато попаднеш под прозрачно-зелените сенки на източния бук, или бродиш по долината на Велека и цъфналата странджанска зеленика се спуска на цикламено-розови водопади по склоновете, а във въздуха витае нестинарската жар, имаш чувството, че си в магическо място, където не е стъпвал човешки крак. Планина, където се преплитат понтийското, кавказко и средиземноморско климатично влияние, довели до създаването на уникалната й природа и красота!

    Ето това е един добър сайт, където може да се намери още информация за вълшебната планина, за защитените й територии, флора и фауна:
    http://www.discoverstrandja.com/bg/

    Остава да се борим и да се надяваме, колкото се може по-бързо МС и МОСВ да реагират с един компетентен и безапелационен План за управление на парка.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.