Рожден ден, ли? Рожден Ден?! Рожде-е-ен ден!!!

Заразявам се от Пейо! Той все пита за разни неща. Дребни, ежедневни… и интересни.

На мен пък ми се иска да знам какво е отношението ви към рождения ви ден, вашия собствен.

За някои хора рожденият им ден е един от най-специалните дни в годината – обличат си официални дрехи, изглеждат красиви и несравними, не стъпват по земята от щастие, празнуват три дни и три нощи…

Други са по-умерени – само близки приятели и кратко тихо веселие.

Има такива, които не признават рожден ден без торта и свещички 🙂

Някои пък заявяват „какво пък толкова – ден като ден – нищо различно, нищо особено”.

А подаръци? Обичате ли да получавате подаръци? Какви, какви, кажете ми какви!

А вие? Как отбелязвате този ден?

И тъй като аз не съм Пейо и не знам как се прави анкета за гласуване с „да” и „не”, ще очаквам мненията ви като коментари. 🙂

9 Comments

  1. Аз съм малко в категорията „какво пък толкова – ден като ден – нищо различно, нищо особено”. Макар че при мен е по-скоро „какво пък толкова – семеен празник като семеен празник – нищо различно, нищо особено”.

    Кофти ден съм избрал за раждане 🙂

    А подаръци обичам тъй като получавам само два пъти в годината. По някой път и веднъж. На рождения ден и евентуално на имения :).

    Какви? Ами хубави 🙂

  2. напоследък го отбелязвам с по-голяма почерпка на по-малко хора, които много държат да го празнуват – най-близките роднини. използвам го като повод да се видя с тях, понеже се затъжват за мене.

    също така правя малки почерпки на много хора – оставям бонбони в книжарниците, в които пазарувам, на някои други места, в които често имам работа или ако срещна някого по пътя. после има много бонбони и бисквити в офиса, за тези, които ще минат по работа или специално да ме поздравят. после има бонбони за учениците, които пък ми носят подаръци – не знам как точно новите разбират кога ми е рождения ден.

    приемам всякакви подаръци. тези, които не ми трябват ги подарявам на някого, на когото трябват – без повод. тези, които служат само за хубост и спомен ги запазвам и ми напомнят за хората, които са ми ги дали.

    получавам sms и картички и телефонни обаждания. благодаря за тях.

    тази година на предната вечер си написах бележка да не забравя на другия ден, че е 3 май и да купя бонбони.

    иначе ми е все тая за мен самата. не скърбя, че остарявам, защото не остарявам. само се чудя как съм станала на толкова много години.

  3. Хм, РД. При мен е по-скоро “Удобен случай за нещастен случай” или казано по друг начин поредния повод да се съберем с приятели и да си махнем главите. Не рядко честванията на това “събитие” продължават по 2-3 дни, като хората и местата, с/на които празнувам се променят (е има и постоянен антураж). И всяка година се чудя “Да правя ли купон или да ги заведа някъде” и обикновено се решава в последния момент. По миналата година организирането на купона и каненето на гостите стана в маршрутката на път за вкъщи ;).

    А една година се сетих, че имам рожден ден чак следобед, когато някой се сети да ми го честити :).

    А подаръци? Подаръци? Къде? Обичам подаръци! Всякакви подаръци (без разни очистители и омирисители). Е, май най-много се радвам на разни джаджи (по възможност електронни или механични). Както Боби много точно определи, на какво се радвам: “Ако няма поне 3 копчета, то не е подарък” ;).

    А най-голямо внимание обръщам на подаръците от/за най-любимия ми човек – Аз ;). Сега да не кажете, че съм самовлюбен! Лошото е, че когато точно този подарък не се окаже перфектния, разочарованието е голямо. Такъв е случая с уредбата JVC, която си подарих преди години. Щях да почина от яд и тази марка вече ми е тотално в черния списък.

    Поздрави Ему

  4. Ооо, много обичам да имам рожден ден. Определено е един от най-специалните дни в годината, без значение как ще се празнува. Родена съм с дядо ми на една дата, нося неговото име и на рождения ни ден винаги се опитвам да съм със семейството си. Тортата със свещички е задължителна! Празнувам поне 2-3 пъти – София, Пловдив…:)

  5. И аз обичам рождените дни – и моя, и чуждите, и определено не признавам рожден ден за такъв, ако няма торта и поне една свещичка!
    Обичам да правя подаръци и изненади, а и да получавам също.
    А в последно време най-много се радвам на телефонните обаждания за рождения ми ден, защото в “лудницата” в която живеем остава все по-малко време да се виждаме с приятелите си и тези празници са чудесен повод да напомниш на някого, че не си го забравил 🙂

  6. Уха, рожден ден!
    Ако е мой хубаво, ако е на друг още по-хубаво 🙂
    Започва се от сутринта с бонбони и почерпки всякакви. Поздравления и настроение. Торта, свещички, приятели, веселба и много танци.
    Преди години правих големи и шумни купони. Напоследък седмицата преди събитието изпадам в лека депресийка 😉 нали съм жена. И накрая каквото сабя покаже, според датата и деня.

  7. Аз пък не си обичам хич рождения ден. Винаги се натъжавам много и се радвам като мине по-тихичко.

    Иначе подаръците? Кой не ги харесва. Но повече ми харесват изненадите. Особено приятните:)

  8. и аз преди обичах големите и шумни партита. към трийсетина човека се събираха, но сега определено съм ЗА дългите вечери с хубаво вино и уиски с няколко близки приятеля. Както и готвенето на обяд с някого…

    но за разлика от другите хора, аз изпадам в мега-еуфория седмица преди празника. леко изморяващо е..

  9. С течение на времето вкусовете ни се променят. Неизбежно е. Важното е да си остане нагласата за празник 🙂 и да го правим така, както на нас ни е удобно и угодно 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.