Газ до дупка

Тези дни се запознах с още един вид облаци. Наричат се кумулус дрифтикуларис и също като всички други видове облаци се формират на земната повърхност от допира с топлина и тръгват нагоре.

Разликата при тези е, че не се формират от топлината на слънцето, а от жегата от гумите и педала на газта. Формирането на тези облаци е неизменно съпътствано от миризма на “запалени” от търкането по асфалта гуми – нещо, което мирише само на себе си и не може да се обърка.

Ревът на двигателя, миризмата на изгорели гуми, дивите въртележки по пистата, летенето с вратите напред, качват адреналина толкова, че в първия момент може да го сбъркаш с най-обикновен страх. Секунди след това, обаче, няма и следа от намека за страх, а остава само чистото удоволствие. Е, пак не знаеш къде да си сложиш ръцете и накъде да гледаш и все имаш чувството, че ти гледаш в едната посока, а колата хвърчи в друга, но това е част от преживяването. След няколко осморки се ориентираш, центрираш и фосусираш и даже успяваш да погледнеш в ръцете и краката на пилота си.

(Да, пилот. “Шофьор” е толкова силно подценяваща дума за това, което се случва, че не се осмелявам да я изрека на глас.)

А пилотът, в моя случай, е едно изящно и прекрасно същество на име Ива Русинова, която прави чудеса с тези дрифтачки (нейна дума 😉 )

Да си около Ива е истинско удоволствие – усмихната, истинска и нормална по онзи земен, спокоен и уравновесен начин, по който са нормални всички професионалисти в адреналино-генериращите спортове.

Преживяването с Ива е един от най-хубавите подаръци за рожден ден, които съм получавала и отново, както и за летенето с Нико, „виновници“ са колегите ми от Телелинк Бизнес Сървисис.

Вярно, че по купища причини, „използването“ на подаръка се забави с близо година, но чакането си заслужаваше 😊

Осморките, които прави Ива, можете да видите на този ЛИНК.

А облаци и адреналин, можете да видите на този ЛИНК.

2 Comments

  1. Може би трябваше да запазя този клип за след месец и половина, но както и да е — enjoy 🙂

    https://www.youtube.com/watch?v=48xlSIXSF4g

    И поздрави момичето за това, което прави 😉

  2. За след месец и половина ще намериш друго 🙂
    Непременно ще я поздравя 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.