the realm of the chaos 02 …


the realm of the chaos :)

7 Comments

 1. Мдам, новият ми уолпейпър, мерси 🙂

 2. Мдам, това е “учебно” небе 😉

 3. NeeAnn, имаше един филм- “Глава в облаците”. (Сюжетът няма нищо общо, но заглавието ти се лепва като етикетче.) Не знам за главата ти, но погледът ти е все там – в облаците. И все хубави облаци са ти пред очите (и пред обектива). И понеже ме зарадва с хубава снимка, ще ти отговоря с хубава мисъл (чужда, разбира, се): “Цели се високо! Може и да пропуснеш целта, но поне няма да си улучиш краката.” 😉

 4. Разкошна! 😀

 5. @loxs
  няма за какво, със здраве да си го гледаш 🙂

  @leeann
  а къде са “уроците” тогава?!

  @vilford & гери
  благодаря, дами.

 6. Ето: Облачни уроци:
  Сивите облаци от ляво са средни облаци, от тях не вали дъжд и се наричат altocumulus. Съществуват в най-различни форми. Тези, които са тесни и издължени са altocumulus lenticularis. Обикновено по залез слънце altocumulus-ите са тези, които се оцветяват в пълната гама от спектъра – розово, червено, синьо… каквото си пожелаеш 🙂

  Пухкавите облаци под тях, които са едни такива къдрави и навити и приличат на безкраен захарен памук, са stratocumulus-и.

  Белият облак в дясно на снимката прилича на Nimbostratus и от него вали дъжд 🙂 В най-лявата си част завършва с altocumulus.

  Белият облак най-отгоре на снимката също е altocumulus, но с друга форма.

  🙂 Въпроси?

 7. Аааа, а къде са кръгчетата, стрелкичките и обясненията на снимката?! Аз от ляво, дясно и пухкаво не разбирам. Искам си ги, пък!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.