360 градуса България

С една дума казано: ЕМОЦИОНАЛНО!

Така ми подейства изложбата, на чието откриване бях снощи. Дали заради много хора, дали заради гледката или описанието на снимките, не знам…

„360º България” е изложба на фотографа Александър Иванов и съдържа въздушни снимки на България, правени в последните 7 години, при полетите му с мотоделтапланер и в парапланер-тандем с Ники Йотов. Описанието под снимките е на автора и е в приказно-разказен стил – все едно сте си седнали двамцата на раздумка :). Това прави изложбата изключително лесна за възприятие и близка до всеки.

Мечтаех си за такава изложба – миналата година, когато посетих изложбата на Ян Бертран и бях разочарована, си пожелах такава изложба – БЪЛГАРСКА, на нашите си красоти.

Посланието на изложбата на Сашо е същото: „Страната ни е красива, природата й е уникална, дайте да я спасим, докато все още можем!” и това послание е внушено чрез Красота!!!

Естествено, няма как да се стърпя и да не спомена, че някои гледки съм ги виждала на живо отгоре 😉

Само си представете щом на снимка изглежда толкова внушително, как изглежда на живо в краката ви!!!

Моля, вижте го поне на снимка! 🙂

Източник на снимките: http://edno.bg/360

9 Comments

  1. Гледах го на обяд по новините репортажчето, но тъй като хранех чавето, не разбрах, че е в България. Страхотно е! Тва лилавото лавандула ли е? Щото аз съм виждала на живо такива полета с цъвнала лавандула и е много красиво.

  2. Здравейте,

    От екипа на блог-агрегатора на Дневник Блогосфера (http://blogosfera.dnevnik.bg) съм.

    Липсва ни email за контакт с Вас – бихте ли ни писали на blogosfera@economedia.bg?

    Тото,
    Интернет екип на Икономедиа

  3. Много, много оригинално. Една изключителна гледна точка!

  4. deni4ero
    Да, в България и от България! Прекрасна е изложбата 🙂

  5. Хм, вчера бях в София, разгледах я и не останах особено очарован. Особено пък коментарите под повечето от снимките могат да те накарат да избягаш от изложбата(понеже са в отегчителен дедовски стил). Но иначе евала за труда!
    Само не разбрах това с подкрепата на Мин.на околната среда ли става, понеже гледам, че над доста резервати е летяно. Ако е така това ще е поредният абсурд в милата ни родина.

  6. ven,
    коментарите под снимките наистина са лични и е нормално всеки да ги възприема различно. Аз не съм ги чела задълбочено и вероятно затова не са ме подразнили.
    А въпросът ти за МОСВ е интересен, много при това… Дори знам защо го задаваш, и въпреки, че нямам отговор, бих заложила на абсурда. А ти? 😉
    Даже имам и вероятно обяснение – дори и да става с подкрепата на МОСВ, това съвсем не значи, че те са виждали снимките, нали? 😉 😉

  7. Ами интересно ми е да видя къде са летяли, затова ги четох. И както разбрах снимките са от 5-6 места – Ропотамо, Казанлък, Сопот, Стара Загора и още едно-две майче. А изкуството (поне както аз го разбирам) трябва да е издържано и откъм визия и откъм текст.. ма кой съм аз че да критикувам де :)))
    Абсурдът не е най-вероятното обяснение. По-скоро става въпрос за безхаберие и безпринципност в МОСВ… което не учудва никой всъщност :))

  8. На мен и снимките, и текста много ми харесаха, защото усетих, че е направено от някой, който е вложил сърце в начинанието. Бях възхитена и от въображението и окото му при “виждането” на кадрите. Евала!

  9. Имах възможността да разгледам изложбата. Има уникални снимки. Идеята е стархотна – за някои от нещата никога не бих предположила, че са снимани в България. Други съм ги виждала и то от същата перспектива – надявам се скоро да се видим над Сопот.
    Мисля, обаче, че 120 снимки са прекалено много. Особено, когато има и интересни текстове към тях. Признавам си, че последните ги разгледах много разсеяно и почти не им обърнах внимание – просто бях много уморена от впечатления, цветове, форми. Ще чакам изложбата в Пловдив и ще си допълня впечатленията.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.