rain.01 …


rain

20 Comments

  1. 01??! Какво ни загатваш, Ники? Че началото на есента е дошло и ни чакат още, и още по-пастелни (или по-зловещи :)) рисунки на дъжда?! Лошо няма!

    Чудесно! Пак си се проявил като художник! 😀

  2. Харесва ми – хем е зловещо, хем е красиво 🙂

  3. @Гери
    Всъщност, метеорологично есента е вече тук — това време подхожда за късния октомври и средния ноември, но не и за края на лятото. Та до есента има още десетина дена, така че — търпение. Сигурно ще има и по-пастелни, и по-зловещи снимки — което дойде първо 😀

    @albinos
    Случайно се е получило, но пък се е получило 🙂
    Това, че ти харесва, може само да ме радва

    И благодаря на двама ви.

  4. Не бързайте толкова да гоните лятото, моля 😉
    Че аз току-що ви донесох снимки от море!

  5. @LeeAnn
    Никой не го гони, то само си отива.

  6. Как ще си отива? Просто малка разходка си прави. Според метеоролозите (тези дето винаги познават времето, но понякога бъркат датите) след 15-ти ни чака жега.

    @NeeAnn, къде е това? И защо снимките пак са само в малък формат? Да не е нещо в моя телевизор?

    Поздрави Ему

  7. @Ему
    Кой 15-ти? И коя година 🙂

    А това е около нас — гледката от южният балкон на втория етаж.

    Снимките са толкова малки (500 пиксела широчина), защото преди не се побираха в блога и разваляха общото впечатление. Сега не знам как е, защото никой не е споделил впечатления все още, пък и аз не съм пускал по-широки снимки 🙂

  8. … аз не съм пускал по-широки снимки

    Тъй ли?
    А liliums … и water drops …?

    А 15-ти, ако уцелят датите, трябва да е 15.09.2007.

    Поздрави Ему

  9. Браво, Ему, за мен жегата настъпи! 🙂

    Достатъчно ми беше да има ОЩЕ един като мен, който да си помрънква, че иска “по-широки” и “щракваеми” снимки! Така ти се зарадвах!!! 😀 😛

  10. @Ему
    Ами така — всички снимки, които са качени тук са с широчина от 500 пиксела. А това, че те се явяват връзка към някоя по-широка версия, не означава, че тя е публикувана тук 🙂

    @Гери
    Хъм, ще видиш ти една жега 😐
    А иначе си мрънкай(те), на мен не ми пречи.

    @Ему&Гери
    По-широки снимки ще има единствено на онова, другото място. А по-щракаеми ще има, когато на онова място има по-широки. Не виждам смисъл да правя щракаема една картинка и тя да води до друга, която е по-широка само с 140 пиксела.
    Хау.

  11. @Nick Angelow, знаеш ли, колко ми пука, къде точно е голямата снимката 🙂 ? Важното е, да мога да я видя ;).

    @Гери, радвам се за теб.

    Поздрави Ему

  12. @Ему
    Не би трябвало да ти пука, ама се опитвам да ти кажа, че ако няма снимка с гооолям размер, няма как да я видиш.
    А засега големи пускам само макро снимките.
    Но пък, ако си харесаш нещо конкретно, мога да ти ги пратя индивидуално, by request, както се казва.

  13. @Nick Angelow, видях конкретната снимка, която наистина не беше с кой знае, каква по-голяма резолюция.

    “Лошото” за теб е, че в същото време говорех (чатих) с Гери, която ми каза, че от доста време те врънка, да си пускаш и пейзажните снимки в по-голям размер.

    Далеч съм от мисълтта да ти се меся в организацията на прекрасното ти творчество (не е комплимент!), но като зрител ми се иска да го виждам по-голямо, с повече детайл и т.н.

    Ако снимките ти бяха накякви посредствени, то нямаше и да ми пука, но ти снимаш готино и винаги при хубава снимка ми се иска да я видя в пълната й красота. (Не знам защо публикуваш снимките си и на “другото място” със сравнително малък размер. Сигурен съм, че не снимаш със съпонерка или GSM (то си и пише, че не е така :)).

    Ако поставянето на линка към оригиналната снимка те затруднява, то с кеф ще драсна някой плъгин, който да те улеснява. Може и да се комбинира с екстеншън за Firefox ;).

    Поздрави Ему

    П.П. Гери се опитва да ми възвърне зарибявката към фотографията. Дали да не й кажа, че НЕ МОЖЕ? Дали ще ме хване за ухото и да ме заведе да снимам 😀 .

  14. Ему, не бързай нищо да казваш на Гери…защото аз мисля, че тя ще успее… 😉
    Айде, хващай апарата!

  15. Toчно това е идеята :). Малко са хората, които не подскачат, като чуят “Не можеш да …”.

    Та, Гери, айде на бас на по бира, че не можеш да ме изкараш някъде (примерно Южния парк (и там има бира)), да попуцаме дружно!

    Поздрави Ему

  16. По-добре от Ему не бих могла да обясня защо ми се иска да виждам по-големи снимките на Ники 🙂
    Но едно е ясно — спирам с мрънкането!!! 😛

    @Ему
    Ясно е, че ти си съвсем готов за такава разходка! Като гледам желанието е налице, сега остава да се въоръжиш с малко търпение — след две седмици се връщам от командировка и ще нападнем Южния парк (и Шуменско пия ;)). Няма по-чиста светлина и по-подходящо време за снимане от октомври! 🙂

  17. Аз търпение имам (за разлика от някои други :)). Дори прекрасно се съчетава с мързела ми ;).

    Поздрави Ему

  18. @Ему
    Благодаря за оценката. Ще ме накарате да ви повярвам 🙂

    Причини за малкият размер на снимките има колкото искаш, като две от тях са, че твърдо смятам, че не трябва да се пуска снимка, която не се събира на екрана (мразя да скролирам из снимките) и че размерът има значение само при печат на снимките.

    А най-вероятно по-голям размер на снимките ще се появи, когато успея да сменя апарата, с който снимам, с нещо по-модерно 🙂

    И да, кажи им го. Този начин почти винаги работи 🙂

    Поставянето на връзка към оригиналите на снимките не ме затруднява — начина го помня наизуст още от времената, когато пусках новини в linux-bg.org. Но за добавка към WordPress ще помисля — може да се окаже полезна. А Firefox — рядко ползвам, наблягам на Opera, а и при него имам само две-три допълнителни добавки. Но благодаря за предложението.

    Колкото до повторното ти зарибяване — защо пък не? Какво друго (освен мързела ти :)) пречи?

  19. Леко отзад напред:

    Колкото до повторното ти зарибяване — защо пък не? Какво друго (освен мързела ти 🙂 ) пречи?

    Нищо, но мързелът ми е адски голям ;). Но пък Гери не чака втора покана. Май мърдане няма.

    С Оpera не съм си играл и нямам представа, как и защо (като има Firefox :)) се пишат добавки за нея. Но ако ти измислиш, какво ти трябва, то с удоволствие ще драсна нещо за WP, а ако би било полезно за повечко народ, може да направя и extension за лисицата (нищо, че на теб не ти трябва), а в краен случай, може да отидем и на опера :).

    Причини за малкият размер на снимките има колкото искаш, като две от тях са, че твърдо смятам, че не трябва да се пуска снимка, която не се събира на екрана (мразя да скролирам из снимките) и че размерът има значение само при печат на снимките.

    По принцип и аз не обичам да се разчеква дизайна, но пък обичам големите копия, които да могат да се видят, ако ти хване окото.

    И благодаря за линка на “water lily 02 …” и от името на Гери.

    Поздрави Ему

  20. @Ему
    По-голям от теб? Не вярвам, че не можеш да го пребориш, ако поискаш 🙂

    Виждам, че си се предал пред Гери, ама трябва да те предупредя, че тя няма да се задоволи само с това, така че ако нямаш вече избрано местенце за публикуване на снимки, заповядай във http://www.23hq.com — там вече се е събрала доста прилична като обем българска общност.

    Колкото до добавкaтa за WordPress — наистина не виждам нужда от нея, но това не пречи да изпълня ролята на системен идиот, затова когато станеш готов, прати я към мен, заедно с една друга добавка — онази за немаркирането като спам на коментари, писани на кирилица.

    И няма смисъл според мен да се мисли за добавки към Opera — аз лично съм на принципа ‘колкото по-малко, толкова по-добре’. А също така мисля, че Opera-та е по-добрият браузър с един-единствен недостатък — затвореният му код (а това не е покана за flame :))

    Е, не мога да пусна снимките в оригиналния им размер, защото по никакъв начин няма да се съберат на един екран. Най-много да стигна до 1024х768, но той ще дойде с новия апарат.

    И няма за какво, удоволствието си е мое 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.