За ремонтите и хаоса

След прокраднали се в коментари към вчерашната ми публикация твърдения, че задръстванията покрай ремонта на “Орлов мост” вече не били толкова драстични, ето на какво недрастично задръстване станах свидетел тази сутрин.

Мястото на снимката е кръстовището между улиците “Оборище” и “Черковна”, а времето — накъде между осем и девет сутринта.

оборище 1

Обърнете внимание на оранжевият автобус в дъното на първата снимка — успя да ме настигне някъде малко преди резиденцията на френското посолство, което се намира в еднопосочната част на улицата.

оборище 2

Това, което ми направи впечатление е, че задръстването беше от края на улица “Оборище” (тя свършва в булевард “Ситняково” до срещата и с булевард “Евлоги Георгиев”.

И понеже във вчерашната статия стана дума за състоянието на улица “Оборище” след пресичането и с “Евлоги Георгиев” — ето за какво говорех:

оборище 3

Ако левият ред паркирали автомобили го нямаше, щеше има достатъчно място за движение на две колони автомобили, което пък би довело до изчезване на ситуацията показана на най-горните две снимки. Да, знам, че проблемът с паркирането не е от вчера, но вече повече от 10 години никой не прави нищо за неговото решаване.

3 Comments

  1. Е, на Оборище и Черковна всеки ден е така към 8 и половина сутринта – преди много години това кръстовище беше свободно

  2. Стойчо, то някога по Патриарха имаше алея с кестени, а площад “Баба Неделя” беше парк, ама какво от това?!
    Оф, само се нервирам в тази неоправия!

  3. @Стойчо
    не е съвсем така — почти всеки ден минавам от там и доста отдавна не бях виждал подобно стълпотворение от автомобили. както казах, задръстването беше до реката. след нея, в еднопосочната част на улицата, нещата се подобряваха, може би защото част от колите свиваха наляво или надясно по ‘евлоги георгиев’.

    лошото е, че минах пак от там някъде към 11:30 и положението беше същото.

    а аз помня времето, когато по булевард ‘христо кабакчиев’ имаше локално платно и сравнително малко движение, че и можеше свободно да се пресича пред училището, ама това беше толкова отдавна, че вече ми се струва нереално.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.