Промени в блога

От известно време с Ники обмисляме промени в блога. Драстични при това. Те ще засегнат не само външният му вид, но и публикациите в него. Само името ще остане непроменено, засега. Промените ще влизат в сила лека-полека, поради голямото количество записи, които са се насъбрали.

Статията, която четете в момента има само информативен характер за вас и каквито и коментари да направите по замислените промени, те няма да се отразят по никакъв начин на самите промени. Така че, ако искате – коментирайте – времето си е ваше, промените са си наши.

Промени по външния вид
Ники не го харесва още от самото начало. Казва, че това червеното отгоре му “бърка в здравето” и скоро ще бъде заменено с нещо сиво или черно.

Промени в концепцията
Никакви облаци, никакви принцеси и лиготии повече. Блогът ще съдържа само истински полезна информация и новинарска част. Ще публикуваме информация за промоции и намалени цени на стоки, както и факти от живота, като ще се дискутират единствено и само злободневни теми – цените на електричеството, парното и водата, кой кого как е прецакал и т.н. Тук предложенията ви ще бъдат взети под внимание, само ако се вписват в новата концепция, разбира се!

Промени в категориите
Категориите с преводи от френски на стихове на Превер, песни на Дасен и басни на Лафонтен – отпадат. Причина има, но засега няма да я споменавам.
… Всъщност ще я кажа – единствената причина е очевидната некадърност на преводача.

“Вечният Бай Ганьо” – остава, за да не забравяме откъде сме тръгнали и че до никъде не сме стигнали.

“Вселената” и “Въпроси” – не съм забелязала някой да се вълнува от глобални философски теми, което ги прави изпразнени от дискусии, респ. от съдържание – следователно отпадат.

“Задачки-закачки” отпада. Всички отговори ги има някъде из нета, което прави категорията безсмислена.

“Истинските новини” са замразени отдавна, защото истински новини и без това няма. Може би ще бъде заменена от “Криминална хроника”, но това – малко по-късно!

“Любими стихове” се замразява. И без това все някой роптае, че са нарушени авторските му права. Така поне ще ми е мирна главата и всички ще са доволни.

“Мисли и чувства” и “Мисли в рими” – категорично отпадат. Не се вписват в новата концепция.

“Нашите деца и ние” е все още с нерешена съдба. Като реша – ще ви кажа. Вариантите, естествено, са само два. Или отпада, или остава. Вероятно ще бъде заменена от “Нашите домашни любимци и ние”.

“Екстремно” и “Прапланеризъм” – засега остават, но ще се промени коренно съдържанието им. Тук вече ще намирате информация за трагичните и смъртни случаи по видовете спортове. Без снимков материал, засега, защото се набавя трудно. Ако намерим снимки, ще ги слагаме във “Фотодневник” – т.е. “Фотодневник” остава и освен снимките, за които споменах, ще съдържаи и снимки на сметища /регламентирани и не дотам/, снимки на пияници и клошари, както и на бездомни псета. Забравете за розовите къщички и пушещи коминчета. И на мен ще ми е трудно – ама няма как!

Из блогосферата от известно време битува мнението, че “женските” блогове са глупави и безполезни, защото авторките им се мислят за принцеси, живеят в свой измислен свят, в който розови слонове прехвърчат от цвят на цвят и носят бебетата. Затова и решението дойде като от само себе си: “Приказка за Облаче”, “Принцесешки историйки” и “Разкази” са твърде лигави и розови и не се вписват в новата концепция на блога, следователно – отпадат! “Смях до сълзи” – отпада, поради изчерпване на веселите случки, които да се опишат вътре.

Ако сте чели внимателно, трябва вече да сте разбрали, че остават само “Мърфизми”, “Абсурдизми” и “Реалността”, като “Реалността” постепенно ще бъде прехвърлена в “Абсурдизми” по очевадни причини. Най-новата категория “За свободата” засега остава, но вероятно вече сте забелязали, че в нея се говори за “свободата” като чисто хипотетично понятие, а това отговаря на новия ни облик. Затова – остава!

А ако сте чели НАИСТИНА внимателно, значи трябва вече да сте разбрали, че се опитвам да ви кажа едно единствено нещо и то е:

ЧЕСТИТ ПЪРВИ АПРИЛ!

6 Comments

  1. Честит празник и на Вас :).

    Честно казано, можеше да си спетиш последния ред. Аз като стигнах до:

    Промени в концепцията

    и вече бях сигурен, за какво иде реч в тази “новина”, а ако някой не загрее, толкова по-весело :).

    Поздрави Ему

  2. Ще цитирам любимо моментче от филм, също така любим:
    “Nice try, gorgeous!”

    Само че днес се опитвам да поставя под драстично съмнение всичко видяно, чуто и т.н.
    Ти представяш! ли си това да беше истина?!

  3. Е, Ему, ако го нямаше последното изречение, щеше да е гадничко. Пък аз не съм гадна, нали знаеш 🙂

    Влади, да ти кажа честно, не съм се опитвала дори да си представя, че това може да е истина!!! 😉

  4. Ха-ха, понеже го чета на 02.04 не очаквах удар под пояса. И едва стигнах до края, ядосана и възмутена! “Какво им е станало на тез двамата, откачили ли са?!?” Пълно недоумение и ужас!
    Това беше най-хубавата лъжа (със задна дата) 🙂

  5. А аз какво да кажа, като го чета половин година по-късно и аха-аха да се разплача, че тъкмо съм намерила нещо интересно и вече ще го махат :)Че и вече се чудех като кога ще ги махате въпросните неща, след като вече съм ги срещнала по пътя си дотук …

  6. @deni4ero
    Много мило от твоя страна да попаднеш на това чак сега 🙂 Спокойно, промени се предвиждат чак около първи април догодина ;), но още не съм ги обмислила.
    Добре дошла, deni4ero!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.