Усмивката

Усмивката е най-красивото творение на природата. Чудели ли сте се защо няма грозни булки? Или защо малките деца са “сладки”? Много е просто – защото са усмихнати!

Ако всеки от нас се усмихва един път повече всеки ден, в сравнение с предишния, животът ни и светът около нас ще станат по-красиви и по-добри.

Усмивката е най-силното оръжие, известно на човека! Опитайте! Усмихнете се на някой, който идва с цел да ви обиди или нарани! Обикновено той бива толкова смаян от тази реакция, че забравя защо е дошъл! Често съм чувала да казват: “Брой до 20 и тогава реагирай!” Аз бих добавила: “Усмихвай се, докато броиш до 20!” Така противникът ви ще бъде най-малкото озадачен, също и леко обезоръжен, а това е част от победата!  

Събуждайте се с усмивка! Това е лесно изпълнимо! Още като дете пробвах дали е вярно твърдението на татко “Последната заспала мисъл се събужда първа!” и установих, че ДА. Между другото, тази “тактика” ми помагаше да не забравям тетрадки, бележник или пособия на сутринта ;-). Ако, докато заспивате, си мислите за нещо приятно и красиво, то неминуемо на другата сутрин усмивката ще е на устните ви и ще ви чака!

И не ми обяснявайте как живота ни е сложен, труден и забързан и няма време човек дори да се усмихне, защото изобщо не е така!!!

Винаги има време за усмивка! Просто опитайте! Отговаряйте на телефона с усмивка! Човекът отсреща ще я види в гласа ви и ще му стане приятно! Така вече сте свършили 1/3 от работата, която имате да вършите с него! А ако е близък – още по-добре! Мислете за близките си с усмивка, без значение дали са добри или лоши, дали са ви обидили току-що или възнамеряват да ви зарадват.

Усмивката е безценна! Тя помага на хората да бъдат по-добри! Но помага най-вече на тези, които се усмихват! В една популярна песен се пееше: ” …Усмивката! Със свойта нишка лека, човека тя привързва към човека!…” Така, че … Усмихвайте се и денят ви ще бъде светъл и зареден с положителни емоции!

18 Comments

 1. Дааа, усмивката и позитивното мислене са най-добрия ни съюзник, ако желаем наистина да спасим загиващото ни общество; в интерес на истината в Индия се практикува лечебен смях, сутрин по половин час; въпреки ниския стандарт на живот индийците са щастлива нация, уважават живота във всичките му форми и се възпитават в мир и разбирателство.

 2. Честит блог – и честит толкова усмихнат първи запис в него! 🙂

 3. Благодаря, Григор!
  Първата усмивка е за теб!
  /… ти си знаеш защо 😉 /

 4. Pingback: LeeNeeAnn » Blog Archive » Неповторимата 2006 г.

 5. След като прочетох това, веднага се сетих за една книжка на Норбеков – Опитът на един глупак. Там той е засегнал темата за усмихването и разправя много интересни работи. Хубава е, че и интересна 😉

 6. @Петко
  Не съм я чела, може би трябва… Благодаря за идеята.

  … и за онова за Облачето… благодаря!

 7. Pingback: LeeNeeAnn » Blog Archive » Нашият блог е моята крепост

 8. tva go pripisah za sa4inenie rasyjdenie
  🙂

 9. благодаря , с тва си написах съченението по литература

 10. mnmn blagodarq za sa4inenieto za usmivka az sam v 6 ti klas i za oformqne na krainata ocenka trebva6e da napi6em sa4inenie razsajdenie na tema usmivkata za doma6na rabota prepisah ot tuk ot tam no tuk mi pomognohte nai mnogo i sega imam 6 🙂 🙂 🙂

 11. VoXa_pz,
  надявам се не си го написал на маймуница, както пишеш тук.
  Искам нещо в замяна за 6-цата по БЕЛ, става ли?

  Пиши с българските букви – кирилица се нарича 😉 – и научи и другите да ги ползват 🙂

  Приятна ваканция 🙂

 12. Благодаря за съвета 🙂

 13. @VoXa_pz
  хе-хе, благодаря за старанието 😉

 14. Благодарение на това, аз успях да си напиша съчинението! Голяма помощ! Поздравявам те!

 15. Благодаря, Ralica,
  надявам се наистина да си написала съчинение, а просто “творческо преписване”. (заради теб, не заради мен 😉 )

 16. ами да го прати — категорията “Гости” отдавна не е попълвана май 😀

 17. До преди малко се чудех защо всяка година, малко след като започне училище, и тази статия е една от най-често намираните през търсачките и една от най-четените…
  но днес разбрах: днес бил Световен ден на усмивката. В Габрово ще има празненства.
  Явно учителите използват темата, за да си запълват часове 🙂
  харесва ми идеята 🙂

 18. Аз от новините чух за този ден. ^^ Много е хубаво да се празнува.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.