Нашият блог е моята крепост

Нашият блог е моята крепост. Всъщност думата „крепост” не е най-точната, защото тук може да влезе всеки, да ни остави нещо от себе си и да си тръгне. Може и да не си тръгва. Може да намине отново, може и никога повече да не пристъпи прага ни. Всеки е добре дошъл и всеки е свободен да си тръгне, когато пожелае.

Да, „крепост” не е най-подходящата дума. Това е моето място за бягство от реалността. Не точно бягство… По-скоро начин за спасение. Място, където мога да пиша. Писането само по себе си е вид спасение. Сядайки пред празния екран, имам време да премисля отново това, което ме е развълнувало, подразнило, впечатлило, разстроило, заинтригувало. Имам време да го филтрирам и да преценя дали си заслужава да бъде част от емоциите ми. Пишейки, преживявам отново. Някои неща не заслужават да бъдат преживени втори път. Много статии останаха недовършени и още повече останаха незапочнати…

Незапочнати останаха статиите, за които се питах „И какво, като го напиша? Кой би се усмихнал на подобно нещо?” и си отговарях: „Никой не би се усмихнал. Това е грозна част от живота на всички хора и няма смисъл в 5-те си свободни минути, които са решили да отделят на теб да четат отново за нещата, от които искат да се отърсят!”

Недовършени останаха статиите, чието писане и прочитане не би променило (почти) нищо… Въпреки това, някои от тях видяха „бял свят” – това са почти всички статии, публикувани в „Абсурдизми” – статии за подробности от ежедневието, от което всички искаме да избягаме поне за малко, но касаят неща, които трябва да помним, за да не губим връзка с реалността.

Да, блогът ни е своебразен начин за бягство и спасение. В него крия нещата, които искам да преживея отново, които искам да си спомня след време и към които бих се връщала с радост пак, и пак.

Първият пост преди една година не случайно бе усмихнат. Тогава си обещах да пиша само за красиви неща. Не знам дали успях, но това не ми пречи, да си го обещая пак 🙂

6 Comments

  1. Дали красиви приказки, философски размисли, ежедневна тъга или усмивки, преживяна случка, картина или лелеяна мечта – всеки уловен миг в цветове и чувства е споделен от душа!

    Щастлива съм, че ви намерих, Дачи и Ники!
    Честита една годинка!!! 🙂

  2. Ох, милите бебешоци! Гъди, гъди….
    Вие вече сте големи. Началото, казват е най-трудно. А вие се справихте доста добре, даже чудесно. Успех, търпение и повече свободно време, за повече неповторими статии и снимки.
    Поздравления!

  3. ЧРД и от мен :).

    Но има нещо гнило. На 1 годинка не трябва ли да имате вече зъби? А почти никого не хапете? Странно ;). Е, зъбите са и да лъщят при усмивката, така че ще ги броим :).

    Сега ще чакаме първите стъпки и падания по задник (всъщност LeeAnn вече го е правила :)). Keep the good blog!

    Поздрави Ему

  4. Благодаря ви за поздравленията и подкрепата, за верните думи в точния момент и за коментарите, с които ни /по-скоро “ме”/ държите на земята като се разхвъркам нанякъде.

    И, Ему, приземяването на дупе не се брои за падане, пък! ФРЪЦ!

  5. ФРЪЦ!

    Опа, закъсах го.

    Милост, милост, моля!

    Поздрави Ему

  6. хъм. ще си помисля.
    може би шоколад без боклуци ще ме умилостиви по-бързо 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.