Крал Карл и Кралица Клара

Олеле, стигнах до най-сложната част от приказката. Защото всички кралици са едни такива неописуемо своенравни, че не знам дали и на мен ще ми стигнат думите, за да ги опиша. Чудя се защо са такива. Та нали всяка от тях е една пораснала принцеса!

Блякс! Пораснала ли казах? Ужас. Ми да, точно затова са такива неописуемо своенравни – защото са пораснали. Не броя, разбира се, тези дето в момента са или преди са били Лами. Говоря само за тези, които са си били принцеси от началото до края и накрая на този край са се превърнали в Кралици.

Има всякакви видове Кралици. Има Снежни Кралици, Ледени Кралици, Кралици-мащехи и разни други видове, но нито една от тях не е добра. Може би семейния живот не им понася? Или просто вълшебството, което ги е направило принцеси се е изразходвало, когато принцовете им са станали Крале?

То и с принцовете – крале е същата бъркотия. Цял живот ходят да се бият с тоя-оня, искат ръката на тая-оная, пък накрая – каквото им се падне. В резултат или си остават с принцеса и не стават крале /защото от Облачна принцеса Кралица не става/, или си взимат някоя принцеса по сметка.
А сметките са лошо нещо, особено ако са правени без придворния виночерпец, защото те убиват вълшебството и любовта и карат принцесите бързо-бързо да пораснат…

10 Comments

  1. :)))) Сложнооо! И какъв е изводът? 🙂

  2. LeeAnn, това е само в приказките и е така, за да се изтъкне колко умни, красиви, работливи и т.н. са принцесите. Защото иначе шансът някой принц да си хареса принцеса ще минимален и всички принцове ще се бият за кралици. А кралете тогава? Кучета ги яли;)

  3. Не знам, Бенджи, ти ми кажи 😉

    Еличка, не можеш да станеш крал просто така по рождение. Напротив. Първо трябва да си бил принц, да си си имал принцеса и като се ожениш за нея, ставате крал /Карл/ и кралица /Клара/, но не крадете кларнети, а си живеете дълго и щастливо… евентуално 😉
    Ако не си намериш принцеса за женене, или пък ако тя не става за кралица си оставаш принц.
    такива ми ти работи…

  4. Ако обаче всички хвалят кралиците, вместо принцесите (защото кралиците са поумнели и по-добри домакини, мисля че заслужават поощрение), принцовете ще започнат да се влюбват в кралици и да ги крадат от кралете. За това иде реч!

  5. Кралица или не и Клара е жена, а последните изследвания на учени-генетици на ниво ДНК доказват, че жената е произлязла от реброто на … змей 🙂

  6. Знаех си аз… 😉 😉 😉 😉 😉

  7. Xaxaxaxa. Tova sus zmeq me prostrq na zemqta!!
    Moite pozdravleniq Ira! Btw se seshtam samo za edin zmei – Gorqnin… toi li e iztochnika na adamovoto neshtastie ili?

  8. :)Песимизъм ли долавам?! А защо не като източник на Адамовото щастие?! 🙂 🙂

  9. Абсолютно съм съгласна с Ira — щастие си е 🙂 Тъкмо като се е лишил от ребро, змеят е станал по-гъвкав 😉

    Браво! Принцесешката история е достигнала до Кралиците! LeeAnn, а необходимо ли е една Принцеса да мине през етап на Пепеляшка, че да стане добра Кралица? И изобщо … има ли място за Пепеляшки в приказката? 😉

  10. Гери, има ли място за Пепеляшки в живота? Май да. Значи и в приказката има. Та нали животът я пише…
    😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.