Всичко е Любов

Напоследък е популярна една притча за борбата, която всеки от нас води в себе си, която притча разказва, че всеки има скрити в душата си два вълка, които непрестанно и безмилостно воюват помежду си.

Единият е лош, той олицетворява злобата, агресията, завистта, недоволството, отрицанието, алчността, надменността, самосъжалението, фалшът…

Другият е добър – той е радостта, омиротвореността, любовта, надеждата, добротата, съпричастието, взаимността, щедростта, искреността, човечността, състраданието и вярата.

Древните мъдреци казват, че надделява по-силният вълк – този, когото храним.

Живеем във време, в което повече от всякога имаме нужда от храна за добрия вълк.

Имаме нужда от любов, от положителни емоции, от заразяваща енергия, от добър пример.

Повече от всякога имаме нужда да правим любимите си неща, макар и от дома, имаме нужда да се виждаме с приятели и с хора, които ни вдъхновяват и на които се възхищаваме, имаме нужда от корени и от място, на което да си тежим.

А тежиш най-силно там, където е душата ти.

На 05 април 2020 моята душа намери храна за добрия вълк за седмици напред по време на първия по рода си Уебинар по Родолюбие, организиран и реализиран с много любов от клуб Чанове и приятели.

Уебинарът се проведе в реално време, като на линия едновременно бяха хореографи, музиканти, актьори и стотина танцьори-любители от цял свят 😊

Чухме интересни лекции за Тракийска фолклорна област, научихме за произхода и създаването на професионалните танцови ансамбли в България, научихме две нови хорца и чухме красиви стихове от Яворов и Каравелов.

За тези, които някога са стъпвали на Чановски семинар по български народни танци, ще кажа: Това беше един мини семинар, в който имаше от всичко, освен от нощните лекции на доц. Кирчев. (засега 😉 ).

За тези от вас, които за пръв път попадат на нещо подобно, ще кажа: сега си представете това удоволствие за сетивата на живо, по 20 часа в денонощието, 7 дни, без прекъсване 😊

За тези, които пропуснаха уебинара, ще кажа: Аууу, голяма грешка, Го-Ля-Ма!

Очаквайте следващо издание на 25.04.2020 г.

И така до, надявам се, до пълната победа на добрия вълк и идването на летния, 14 по ред,  Чановски семинар по български народни танци, където на живо, ръка за ръка, ще заздравяваме корените си!

За повече информация, следете сайта на Чанове на http://chanove.com/

Повече за семинарите по народни танци – на този ЛИНК.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.