International BlogDay

Според една съвсем наскоро създала се традиция, днес се отбелязва международният ден на блогъра, като за целта даже има създаден и специален сайт — http://www.blogday.org/ (който по някаква причина обаче не иска да ме допусне до него). Идеята на BlogDay е в намирането на поне един ден, който блогърите от цял свят да посветят на запознанство със свои колеги от различни страни и с разнообразни интереси, като в този ден те да могат да разкажат на своите читатели за останалите блогъри, с които се познават. На посоченият сайт даже има списък с действия, които са силно препоръчителни за този ден (засега няма превод на български, но не съмнявам, че този пропуск ще бъде бързо коригиран).

Появата на такъв специален ден не е изненада, след като според сведения от сайта на Technorati, броят на блоговете към края на месец юли е надхвърлил числото петдесет милиона и тяхното количество се удвоява на всеки двеста дена (или, за тези, които не могат да смятат — на всеки шест и малко повече от половината месеца), като за три години блогосферата е нараснала повече от сто пъти, което означава, че всеки ден в паяжината се появяват около сто седемдесет и пет хиляди нови блога, което прави повече от два блога в секунда. Няма да споменавам какво е количеството на публикациите в тях, защото на хора със слаби нерви може да им се завие свят.

И затова –> честит празник на всички минали, сегашни и бъдещи блогъри, и нека вдъхновението бъде с вас!

7 Comments

  1. saite e dosta simpati4en

  2. dsx, подлежиш на глоба, заради тази латиница! Звънни ми, да ти кажа какво ти е наказанието 😉

  3. Много се извинявам за латиницата, но просто бързах да споделя, а и времето ме притискаше малко, но въпреки това ще си изтърпя наказанието 🙂 само се надявам на малко снизхождение от страна на Ваша милост – съдията, поради смекчаващите вината обстоятелства и факта, че ми е първо провинение 🙂
    Искрено Ваш: DSX (това последното на кирилица няма смисъл, не че на латиница има, де)

  4. Ще си помисля, DSX, ще си помисля … 😉

  5. Прошёл год и праздник отмечает свой третий день рождения! Ура, это День Блогера 2007!

  6. Pingback: LeeNeeAnn » Blog Archive »

  7. Pingback: LeeNeeAnn » Blog Archive » International Blogday 2007

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.