Нощта на големите …

Понеже този блог никога не е бил затворен за хора, които са искали да кажат нещо, но са нямали трибуна, от която да го направят, си позволявам да пусна долните няколко реда, изпратени ми от очевидец на събитието. Друга причина, заради която давам гласност на тази случка, е тази, че главно действащо лице в нея е една небезизвестна българска фирма, имаща голяма възможност за манипулация на общественото мнение у нас (и която не се притеснява да го прави) и е добре да се знае какви може да ги свърши (а предполагам, че и ги върши).

NA


SIA Advertising не почерпиха и по едно малко питие
Ден: Сряда, 25 април, лето 2007
Час: 21:30
Място: PR Club
Събитие: “Нощта на рекламите”
Автор: Дари

Пристигаме с колеги от други рекламни агенции пред PR Club, a отвън наредени лъскави коли, стича се PR елита… На входа – строг face+покани контрол. Прибират ни поканите, неизвестно защо… може би трябваше да ни връчат купонче… опсс, кувертче за питие, но не се случи това. Събитието предполага леко почерпване с елегантно питие. Не сме от хората, които са първи за кьор-софра, но пък и не е комфортно да се седне на “празна ясла”. Поръчваме си на бара по едно питие с безалкохолно и посядваме на свободните столчета там. Вечерта беше интересна, демонстрираха се реклами от различни континенти, редуваше се рекламен блок с DJ-блок. Не видяхме някой да си плаща питието, но то беше само защото около нас всички седяха на бара и барманите разбира се не гонеха клиентите си да плащат веднага. Разбрахме, че трябва да си платим питиетата съвсем случайно – някой си взе биричка и тръгвайки си му обявиха, че дължи… 6 лв!!! Стана ми неприятно, не че не мога да си го платя, но коректно беше да се предупреди за реда… Друг е въпроса, че всеизвестната SIA Advertising най-вероятно е изпаднала с несъстоятелност, след като не можеше да плати на PR Club-а поне по едно питие на 100-тината посетители… или се лъжа… най-вероятно спестява от закуски… извинете – от питието на зрителя. И така, всички ние изгледахме десетки реклами, които не са завъртяни безплатно (господата от SIA едва ли ще се минат, PR Club-а също е получил лептата си за организираното мероприятие)… обаче и ние трябваше да платим двойно – питие + облъчване с реклами!!! Ашколсун му казвам на това!!!

One Comment

  1. “небезизвестна българска фирма, имаща голяма възможност за манипулация на общественото мнение у нас (и която не се притеснява да го прави)”

    Много добре казано! Много съм разочарован от тази фирма и мисля че с големите си гафове и явното манипулиране на аудиторията си, ще загуби голяма част от симпатизиращите на предаванията й хора.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.