mount view 10 …


near rila lakes -- kidney (big)

5 Comments

  1. Дано успеем да запазим тази красота и за идните поколения!

  2. дано.

    в интерес на истината, положението не беше толкова трагично горе на езерата тази година, само дето фасовете бяха повече. да видим догодина в каква посока ще бъде развитието.

  3. На Пиринските езера беше доста чисто. Вероятно защото имаше достатъчно табели, че бивакуването е забранено. Имаше и организирани групи с водачи, които вероятно също обръщат внимание на туристите, колко е важно да пазят чисто. Няма да се учудя, ако даже събират чужди боклуци…

    Смятам, че и Рила ще се оправи, когато спре да бъде модерна. Огромното количество хора отиват на планина (особено на Рилските езера), защото е модерно.

    Наблюдавах хората на Пиринските езера. Имаше такива, които стъпваха на планина за пръв път в живота си – бяха превъзбудени, не млъкнаха нито една минута, за да се насладят на гледката и плещеха глупости – най-вече от рода на “леле, колко е яко.”, “снимай ме тука с тая яката природата” и т.н. Но пък поне не видях да хвърлят боклуци, което е добра крачка напред…

  4. ами то и на рилските езера също беше чисто, а бивакуващи видях само в ниското под хижата, но не стигнах до там, за да видя дали има боклуци. имам преки впечатления от пътя от хижата до “бъбрека” и около него. там наистина не видях захвърлени каквито и да са боклуци, а от втора ръка знам, че миналата година ситуацията е била трагична в това отношение. затова предлагам да видим догодина каква ще е посоката на развитие — към още по-добро или към по-лошо.

  5. Аз най-вероятно няма да мога да го видя с очите си, и ще разчитам на вас. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.