Принцесешка приказка: Къде са принцовете?

Това е Принцесешка приказка с неизмислен край и вече не само, че никой не си спомня къде беше началото, но и никой не знае къде да търси края и дали ще го има въобще.
Може би няма да има кой да го измисли, а може просто да не иска да го направи, и така приказката няма да свърши.
Това е хубаво за принцесите, защото ще могат да се глезят безкрайно, стига да намерят на кого. Защото напоследък те са разтревожени от това, че принцовете май много намаляха…

Но истината за принцовете и причината за тяхното мистериозно изчезване се разбра, най-сетне.

Някои принцеси си мислеха, че принцовете им са предпочели RedBull-а пред тях, други пък си мислеха, че те спят зимен сън, трети кой-знае какво си мислеха, четвърти пък не бяха и разбрали, че трябва да мислят… Но това не е важно. Думата е за принцовете и тяхното привидно намаляване.

Спокойно, мили принцеси, принцовете са си тук, но мъглата им пречи да ви открият.
От това странно, гадно и досадно природно явление, наречено “мъгла” са засегнати най-вече облачните принцеси. Техните крайчета се навлажняват от мъглата и се сливат с нея и принцесите стават почти незабележими. Това се оказа проблем и за принцовете, защото на тях пък им се налага всекидневно, та дори еженощно, да полагат големи усилия, за да разпознаят своята принцеса в мъглата. Защото … представяте ли си някой друг принц да дойде да ви поглези?… ммм, то… всъщност не точно това беше проблемът… Проблемът е, че ВАШИЯ принц има вероятност в този момент да се е объркал в мъглата и да глези чужда принцеса! А това вече наистина си е проблем!

Затова принцовете внимават ежедневно и целонощно. От много мислене не им остава време да ви обръщат внимание, но поне са си тук и не са отлетели на юг.

И не само мислят…
Те визуализират, концептуализират, орализират, перефразират, персонализират, конкретизират и анализират…

Това отнема много време и от опит знам, че всичко със “зират” накрая е много трудно и трябва да използваш всичките си сетива, чувства и инстинкти, ако искаш да успееш и да не сгрешиш.
Аз не знам как точно се правят всички тези сложни неща.
Знам само, че визуализирането се прави с очи и е свързано с гледане и дълго съзерцание, след като е минал етапът на концептуализирането.
Като се приключи пък с перефразирането и персонализирането, следва етапът на орализирането, който се прави с уста и е свързан с говорене и … май с целуване…
Накрая, като е минал и етапът на конкретизирането, се стига до анализирането, но това не разбрах как точно се прави…

6 Comments

  1. Вдигам очи към небето и виждам бледия диск на слънцето. Няколко птици го пресичат и потъват в мъглата. Продължавам да стоя така, вперила очи – дали пък някой приказен принц на крилат кон няма да се възползва от пробива в мъглата 😉 Диска става все по-сияен… заслепява ме… затварям очи… Нежната топлина прониква през клепачите и изпълва тялото ми с блаженство. Какво е това вълшебно чувство? Кой така нежно ме целува и гали косите ми? Ами да! Самият Слънчев принц! – пробил е мъглата специално за да достигне до мен. И до всички други които жадуват ласките му, разбира се :))
    Май,май.. не Той, ами ние се изгубваме понякога…
    Принца на принцовете винаги ме е очаквал, готов да ме дари с цялата си любов и нежност.
    А аз – трябва просто да се покажа, за да ме види… да изляза от мъглата… да се кача над облаците… :)))

  2. Писмо от земните принцеси:
    Мили облачни принцеси,
    Моля ви, от името на всички настоящи и бъдещи земни принцеси да поговорите с Вятъра. Масово объркване е настанало сред земните принцове, а както казахте това вече е Проблем! Вятърът има специална инструкция за управление на мъгли.
    Благодарим предварително за оказаното съдействие и при първия слънчев лъч ви каним на разходка с бисквити и мляко.

  3. Дачи, това със сливането на принцесите с околната среда да не е някакъв военно-маскировъчен процес и колкото да искат да бъдат намерени, два пъти повече да искат да НЕ бъдат намерени от техните принцове?!? И дали пък в нежеланието си да бъдат намирани от техните си принцове се скриват и от принцовете, на които по принцип са склонно да позволят да позволят да ги намерят?!?
    А и дали само сливането с мъглата е причината да не биват намерени?!? Аз напоследък забелязвам едно масово оламяване на принцеси… искренно се надявам да е някакъв вид маскировка, а не необратим физически процес, защото…
    Ама това май отива към друга приказка 🙂

  4. Мите, да не искаш да кажеш, че и тази седмица няма да си получа втория подарък от Тирана, оправдавайки се с мъглата, а? 😉

  5. Аз никога не се оправдавам с нищо!!! Просто поемам вината си! А ти, Дачи ще поемеш ли вината за незнанието си 🙂 … ти си знаеш за какво 🙂 , а ако не се сещаш провери в тълковния речник срещу “вълшебна пръчица”, дали пише “звезда на клечка”. 🙂

  6. dsx,
    ти сега и нямаш вина, защото докато аз съм пишела горния коментар, ти си пътувал насам…

    А дали “вълшебната пръчица” е всъщност “звезда на клечка” или пък е точно обратното, ще ти отговоря на дълго и широко.
    Защото принцесите знаят отговора, но пишат бавно… 😉 пък!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.