Живот на скорост

Идеалният ден започва с 15 минутно излежаване след 10-часов непробуден сън. Държа да ви обърна внимание, че за начало на съня се счита моментът, в който не чувате, че децата се въртят в леглата си, съпруга ви хърка до вас, а бабата отдолу печели бързи пари по телевизора.

Та, като отворите очички след 10 часа сън, не ви остава нищо друго освен да свикнете с мисълта, че трябва да ставате и някакси тази мисъл да стигне до крайниците ви. Обикновено 15 минутки са достатъчни, но ако сте спали по-малко, ще ви трябва повече време за събуждане. Или с други думи:

Събуждане: 15 минути

Кафе и закуска: 1 час е съвсем приемлив като продължителност, за да се насладите достатъчно и на двете 🙂

Приготвяне за работа или друго занимание навън: поне час. Може и час и половина. Добре: компромисен вариант: Час и 45 минути и нито секунда по-малко!

Отиване на работа: 30 минути стигат. После става скучно.

Работа: 4 часа на първо време

Обедна почивка: 2 часа

Работа: 4 часа и на второ време. Трябва и да се работи, няма как. 🙂

Прибиране от работа или отиване другаде: 30 мин, не повече – пак заради скуката 🙂

Танци, театър или друго приятно за духа и тялото занимание – заедно с прибиране у дома: 3 часа.

У дома: преглеждане уроците на децата, споделяне как е минал деня и анализ на синините и душевните травми: 2 часа

Готвене, чистене, подреждане, подготовка за следващия ден, сервиране на вечеря, миене чинии: 3 часа

Време за баня и книга: 2 часа

Лягане в леглото и подготовка за сън, в т.ч. други занимания: 2 часа

Непробуден сън: както вече обясних: 10 часа

Горното разпределение се отнася за работен ден. За неработен ден ще отпаднат часовете работа, но ще бъдат заменени с часове за семейството и приятелите – излети сред природата, парапланеризъм, зимни кънки, плаж – в зависимост от сезона 🙂

Излиза, че идеалният ден е дълъг 36 часа, което значи, че така предоставените ни за използване 24-часови дни са недостатъчни. Но тъй като едва ли някой ще успее да разпъне денонощието до желания от мен размер, се налага да живеем три пъти по-бързо, за да успеем да набутаме 36 часа в 24 и правим всичко, което трябва и което ни харесва.

Това звучи трудно, но е лесно и просто: трябва да се ядосваме три пъти по-малко и да се усмихваме три пъти повече 🙂

Усмихвайте се!

17 Comments

  1. С повечето неща съм съгласен, но 10 часа сън е кошмар просто!
    В редките случаи, в които съм преспал чак толкова много, на сутринта ме боли глава!
    Та така де, засрами се!
    Ама слушай ме какво ти пиша, не похърквай 😉

    А за доброто на цялото човечество, нека приемем, че няма да се занимавам с танци 🙂

  2. А като се усмихваме, трябва ли да го правим 3 пъти по-бързо?!? (страхотно ще задобреем в мимолетните усмивки) 😛

  3. и за три пъти по-кратко време?! изобщо откъде се появи това “три пъти”? нали 36 часа са само един път и половина повече от 24?!

  4. Съгласна съм с теб LeeAnn. Даже има дни, в които скоростта трябва да се увеличи – извънредни и непредвидени ситуации, допълнителни занимания и т.н. Казват, че някога, когато децата пораснат и работата отпадне от дневния режим, ще намалим скоростта. Знам ли? Така съм свикнала с нея, че ако я намаля може и да не се почувствам по-добре. А колкото до усмихването – три пъти ми се струва малко. 😀 Пет е по-добре.

  5. Чета и мисля, че съм щастлив човек. Защото не съм женен за вас. Не, не бързайте да се обиждате. Не целя да ви засегна.

    Установявам обаче, че ни делят ВСЕЛЕНИ. Като начин и ритъм на живот, като манталитет и светоусещане.

    10 часа сън- майчице! И 6 са много за мен. 15 мин. излежаване! О, Боже! Веднага на крак, веднага на работа зад компютъра. След час сутрешен тоалет, плод и кафе. И пак на работа!

    Е, кажете, можете ли да изтърпите такъв човек до вас?!

  6. Стеничке, ама аз теб не те карам да спиш 10 часа. Ти можеш да ставаш и да правиш закуска. Ако станеш достатъчно рано, може и обяд да спретнеш 😉

    Вили, не три пъти по-бързо с усмивките, а три пъти повече усмивки. 🙂 Има някаква минимална разлика 😉

    Ники, просто така си го измислих 🙂 – защото искам да се ядосвам три пъти по-малко и да се усмихвам три пъти повече. Трябва ли да има точна математическа формулировка? 🙂

    Mari-ana, и аз не мисля, че ще намалим скоростта 🙂

    Апостол Апостолов: Не се притеснявай, споделям щастието ти, живеейки няколко вселени встрани 🙂

  7. Според твоето определение за сън, май се оказва, че спя не повече от два часа нощем! Тюх! Но пък с тази корекция току виж съм се вмъкнала в предоставените ни 24 часа. 🙂

  8. Още в началото едночасовата закуска ме накара да смятам часовете 😉 …
    Оф, и аз искам 36-часово денонощие. Не че и сега не се справям някак, но винаги може и повече 😛

  9. Е, то е ясно, че се справяме, но някак си все си мечтая да имам 2 часа в денонощието, в които да ми е скучно и да се чудя какво да правя 🙂

  10. Хареса ми 10 часов сън!!!! Аз съм за с две ръце. И ти пожелавам още утре да имаш час, в който да ти е скучно и да се чудиш да се посмееш или да поспиш от скука!

  11. @LeeAnn
    А защо изобщо трябва да се ядосваш?! Не знаеш ли, че е по-добре да ядосаш другия, отколкото ти да се ядосваш? И не, не е задължително да има точна математическа формулировка, но помага 😀

  12. С две ръце съм за 10 часа сън и за сутришната закуска. Ако има и следобедна дрямка за един час, ще е идеално 🙂

    36 часа денонощие… хм… не мисля, че е невъзможно. Само трябва да сключиш сделка със Земята, да се врътка малко по-бавно.

  13. Дами имам предложение към вас. Като се обяви създаване на колония на Марс, кандидатствайте за нея. Там денонощието е малко по-голямо от тукашното. Не много, 30-тина минути, но все пак е нещо.

  14. @Ясен
    Сатурн, Юпитер, Нептун?!

  15. Идеята ми хареса 🙂
    И там ще си живеем само наспани, отпочинали, усмихнати и свежи същества.
    Ясене, благодаря за подарената мечта!

    Мили Дядо Коледа, искам по-бързо да се заселя на Марс или друга планета по-отдалечена от Слънцето. И обещавам да слушкам много там!

  16. А и годината там е по-дълга 🙂

  17. Zdravejte!
    Niama nugda da hodite na po-dalechnite planeti, tam e dosta po-studeno i mrachno. Spored men reshenieto se krie v podelianeto na zadachite, koito LeeAnn izregda – zakuski, gotvene, grigi za decata. Spokojno moge magete da praviat zakuskata, a nie da pospim oshte 30-40min i da se sabudim po-dovolni. Magete mogat da pomagat s vecheriata, chinite i t.n. Kakto i decata shtom stanat na 5 godini. Otrasnah taka – az i sestra mi podregdahme masata, tatko prigotviashe salatata i stopliashe vecheriata, a mama se pribirashe ot rabota v 8 vecherta. Nie s sestra mi podregdahme sled tova, a roditelite mi gledaha televizia i si govoriha.
    Biah chast ot tova i mi haresvashe! Znaeh che e riadko, dori kogato biah na 5, no sega znam che nikoga niama da se sluchi, dokato dvamata roditeli ne go reshat, obsadiat i PRIVEDAT v dejstvie. Vagno e da iskash, no hiliadi pati po-vagno e da napravish neshto po vaprosa i da se stremish da postignesh tova koeto iskash.
    Gelaia vi uspeh!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.