Фолклорен календар 2008

Въпреки че в момента имам наум само три фолклорни прояви, на които искам да ви поканя, смело наричам това „Календар” и го оставям отворен за допълнения от ваша страна. Аз също ще се старая да го актуализирам.

Миналата година в края на април се проведе първото надиграване на любителски клубове от цялата страна „Хоро се вие, извива” и тогава се говореше надиграването да стане традиция. Вече е обявено, че надиграване ще има и тази година, но е планирано за края на март – някъде около 22-ри. В момента това е цялата информация, с която разполагам. Като науча повече – ще пиша.

Второто събитие е “Празник на хорото – първи национален събор на любителите хороигралци”. То няма състезателен, но има опознавателен характер – да се видим , да се започнаем и опознаем. Поне доколкото е възможно това да стане само за три дни. Ще се състои някъде в средата на м. май и все още има отворени въпроси. Повече – тук!

Последното засега събитие, което привлече вниманието ми е с грандиозен замисъл: „Най-добрите сценични композиции от репертоара на най-добрите танцови формации в България” на едно място. Спектакълът се казва „Класиците на българския танц”, но не се лъжете от заглавието – няма да е скучно!

Повече информация за „Класиците” има на ХороБГ.

Аз ще се постарая да бъда и на трите места. Елате и вие.

One Comment

  1. Аз вече си имам билет за “Класиците на българския танц”! А вие? 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.