Надиграване 2008

Миналата година (на 22 април) се проведе първото надиграване на любителски клубове за народни танци от цялата страна „Хоро се вие, извива”. Тогава организаторите обещаха да го превърнат в традиционно и за моя голяма радост удържаха на думата си.

Тази година надиграването е планирано за 22 март, отново в зала Триадица, от  11.00 часа.

Миналата година входът за посетители беше „свободен”. Предполагам, че и тази година ще е така. Събитието не е за изпускане. Какво се случи миналата година, можете да прочетете тук. Очаква се тази година да е още по-весело.

Миналата година, ние, клуб „Чанове” грабнахме първото място. Трудно ми беше да приема недостойната реакция и обидните коментари на част от опонентите ни. Но после разбрах, че хората показват истинския си характер, когато губят. Ако не можете да губите достойно – не идвайте. Българските народните танци са танци, които извират от душите на българите. Те са „писани” от поети с големи сърца за други хора с големи сърца. Който не го разбира – няма място там.

Тази година отново народни ритми ще омайват главите ни и огън ще пари под краката ни. Тази година отново ще танцуваме заради самия танц, заради любовта, заради силата, енергията и емоцията – пък … то ще си покаже :). Миналата година бяхме добри и мотивирани. Тази година сме в пъти по-добри и по-мотивирани. Хореографите ни са си същите уникални харизматични личности, които освен всичко друго, през изминалата година създадоха първия в историята на България „DVD Самоучител по български народни танци”. Танцьорите от клуба сме си същите (почти :)) – пораснали с една годинка, научили не само купища нови хорà, но превърнали се в едно неразделно семейство – усмихнато, сплотено и енергично.

Очакваме ви – елате да се понадиграем!

Желая ви успех!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.