Принцесешка приказка с неизмислен край, част 5-та

И както обикновено не става в приказките, принцовете се изплашили, избрали RedBull-а за най-добър приятел и отлетели на юг. Това, вероятно, е преходно-прелетно явление. Ще видим. Драконите се броят на пролет, за разлика от пилците.

Но, пък, малкото останали за зимния сезон рицари и принцове, заслужават специално внимание. На тях ще разкрия една много тайна принцесешка тайна: На принцесите не им е лесно да бъдат принцеси!
Не сте и предполагали, че е трудно, нали? Мда, но е така. И в приказките, нещата обикновено не са така, както изглеждат. Да не мислите, че е лесно винаги да си усмихната, красива и лъчезарна? Или пък е лесно да харесваш винаги всички подаръци, които получаваш, дори, когато не знаеш как се ползват /като нови зимни гуми за каляската, например/
Или пък новата видеокамера, която върши същата работа като старата, която пък вършеше същата работа като огледалото… Да, като огледалото. Защото на принцесите им е все едно дали ще се гледат на малкия екран или в огледалото – нали все са си те и са все така неповторими и неотразими. 😉

Има и други трудни задачки, с които принцесите трябва да се справят всеки ден. Те трябва да виждат намигането без очи, да чуват словата, изречени без думи, и освен това, тези сладки бърборани трябва да пазят тишина, докато траят рицарските турнири. Знаете ли колко е трудно това, а? Ще се опитам да го обясня с думи.
За принцесите, да мълчат по два часа на ден, без прекъсване, е точно толкова трудно, колкото би било за принцовете, ако им се налагаше да говорят на принцесите по два часа на ден без прекъсване. Разбрахте ли сега? … 😉

Не е лесно да си принцеса!

/следва продължение…може би/

11 Comments

  1. хахаха много забавна приказка е тази обаче особено това – “принцовете се изплашили, избрали RedBull-а за най-добър приятел и отлетели на юг.” – само дето това май става не само по приказките май май .. ама де да знае човек, може времената да са се променили .. хм, ще видим в следващата приказка може би, а Дачи?


  2. /следва продължение…може би/ 😉

  3. Принцеси много, принцове също, но никога заедно;)
    Колкото по-добра е принцесата, толкова дракона е по-рогат.

  4. еее, ама чакай сега… драконите не са рогати…
    или са?
    ще питам Пинхед и тогава ще продължим с приказката 😉

  5. рогати са те…. обаче рогата им са невидими и само техните принцеси могат да ги видят

  6. а кой им е сложил рогата? пак ли техните принцеси? 😉

  7. Чакам с нетърпение продължението!

  8. @Григор
    Аз обещах ли продължение? 😉 😀

  9. Здравейте, мили порастнали и не толкова порастнали деца 🙂
    Интересно ми е към коя група се числят изключенията… от принцовете и принцесите…

  10. @LeeAnn
    Всички принцове се раждат с малки рогца и те растът заедно с тях. Но ако принцът си има принцеса, тя се грижи да му ги пили постоянно и да ги подържа красиви и леко притъпени. А драконите си имат големи, груби и подострени рога. И като ламите станат много нагли ги боц-ват по д-то;)

  11. @dsx

    изключенията от принцове и принцеси се числят към групата:
    ИЗКЛЮЧИТЕЛНИ ПРИНЦОВЕ И ПРИНЦЕСИ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.