Кратък принцки наръчник за бързо разпознаване на принцеси

Съставен по молба на принцове и рицари, заети с битки и геройства, които нямат време сами да провеждат анкети и технически прегледи, да питат и разпитват, да съставят ПТЗ-та и сам-самички да си търсят принцеси. (ПТЗ = Принцесо-Техническо Задание)

В тяхна помощ се отзова Контролна Агенция по Търсенията (съкратено КАТ) и състави кратък, но много показателен въпросник, на който се подлагат всички участници в ПТП, демек Принцеса, Търсеща Принц или обратното, но най-често и в повечето случаи първото, тъй като за второто отговарят от ПОТНИК.

Въпросите са лесни, но много значителни, а често пъти дори многозначителни и като такива допускат само един правилен отговор със съответните предварително дефинирани нюанси.

Тестовете и въпросите се задават от Агенцията. Служителите от КАТ преценяват дали това срещу тях е ПТП или не. Оценката, съвсем логично, е субективна, но много ясно – съвсем точна.

Особеното на въпросите на Агенцията е това, че всички спрени и проверени се допуска да продължат да препускат с генно-модифицираните си тикви-каляски модел Q7, след като им бъде поставена съответната маркировка.

Маркират се всички индивидки, подложени на тест. Особеното е, че при първи грешен отговор, индивидката се маркира като „обикновена водачка” и не й се дава втори шанс.

При всички отговори, верни в съгласие с нюансните указания, индивидката се маркира като „истинска принцеса” и се пуска да продължи, след съответните предупредителни обяснения относно характера на маркировката.

Маркировката цели лесно и бързо разпознаване на принцесите и не-принцесите от заетите рицари и принцове, така че да се спести от времето за разпознаване и директно да се премине към опознаване.

Съставянето на ПТЗ изисква освен отговор на въпросите на КАТ, също и външен оглед, тип ГКПП (Годишен Контролно Принцесешки Преглед). ГКПП се прави всяка година, независимо от маркировката.

ГКПП включва външен оглед в следните характерни области:

Ръцете, по отношение на използвания лак за нокти. Допуска се лак от цвят „безцветен” до „телесен цвят”.

Лице – грим – от никакъв до лек. Червило – също. (може малко, ако е вкусно).

Коса – според зависи, но къса е за предпочитане. Това изискване е наложено от рицарите, които твърдят, че принцесите губят прекалено много време, обръщайки внимание на косата си, вместо на тях. 

Дрехи – по възможност несвракопривличащи. Задължително без ботушки с тънки токчета. Чорапки – малки, с шарени картинки.

Въпроси и техните нюансно-ориентирани отговори:

Любим цвят?
Правилен отговор: Лилав
Приемливи нюанси на отговора: от розов през виолетово-керемиден до син. 

Обичате ли деца?
Правилен отговор: Да
Приемливи нюанси на отговора: като малка исках да стана детска учителка.

Любимо замъково занимание?
Правилен отговор тук практически няма, допускат се всякакви отговори, стига те да не са опасни за принцесата и да не съдържат желание или намерение за насилие.
Например: „Обичам да плета/шия” крие опасност за принцесата.
Отговори като „Обичам да играя на „Не се сърди, човече”, „Обичам да си подреждам дрехите в пликчета”, „Обичам да опитвам гозбите на придворния готвач” са ОК, а отговори от рода на „Обичам да стрелям по врабчета с прашката на татко” са крайно неприемливи.

След ГКПП и получените правилни отговори, принцесата се маркира и се пуска да продължи. Така маркираната принцеса бива веднага забелязана от рицари и принцове, които моментално преминават към процеса на опознаване. Процесът на опознаване трае 90 принцесешки дни и се нарича „Тестов принцесешки период”, в който недоволните рицари могат да върнат намерените принцеси и да подадат жалба в КАТ за немърливост на служителите им. Основание за връщане може да бъде установяването на несъответствие с някое от гореописаните сложнотии.

Има и други възможни основания, разбира се.

Нормално е една истинска принцеса винаги да закъснява с по 5-6 минути за където-и-да-било и винаги да си тръгва последна от-където-и-да-е. Ако не е така – рекламация.

Друго нормално за истинските принцеси е да привличат рицарските погледи, но да го правят неволно и да им е почти неприятно. Ако им е приятно – рекламация.

След изтичане на пробния 90-дневен срок и непостъпили рекламации – принцесата си е завинаги ваша. 🙂

11 Comments

  1. Много е хубаво че сте помислили за нещастните принцове, дет нямат време. За принцесите предвижда ли се нещо?

  2. Pingback: за принцесите и феите at Smiling

  3. Еее, pippi, принцесите отдавна са се уредили – те си имат ПОТНИК – Принцесешки Отдел за Тестове, Начални Изпитания и Контрол.
    Състои се от феи и принцеси, които подлагат принцовете на тестове и решават “става” / “не става”

    А тестовете…- виж там 😉 http://leeneeann.info/?p=315

  4. Като принц от гореспоменатата група твърдо заявявам, че съм абсолютно не съгласен с краткостта и неизчерпателността на въпросника. Предлагам да бъдат включени още въпроси. Например:

    Търпимост към разсеяност на принца?
    Правилен отговор: Средна.
    Допустими нюанси: От може но без да прекалява до винаги.

    Също така изразявам принципно несъгласие с определената дължина на косата.

    Имайки предвид че това е строго индивидуални предпочитания смятам да се ориентирам към водачките не носещи знак от КАТ. 😛

  5. Моята принцеса е недоволна от така написания наръчник (за съжаление тя прочете моя).
    Думите и са следните:
    “Аха, ако има рекламации може да върне принцесата”
    “Никой не казва обаче, какво става ако на принцесата не й хареса принца!”

    Опитах се да обясня, че още не е издаден принцесешки наръчник и няма яснота по действието на ПОТНИК, да погледне в него когато бъде издаден.

    Моля за помощ и се надявам на добър Принцесешкия наръчник.

  6. Ясен
    Ееее, виж заглавието – това е КРАТЪК наръчник за БЪРЗО разпознаване. Не е “Как да накараме една принцеса да ни търпи цял живот” 😉

    А иначе – ако посегнеш към немаркирани принцеси всички последици и последствия са си за твоя сметка и на твой гръб 😉

    hristо,
    можеш да успокоиш твоята принцеса, защото всичко е много просто: Ако принцесата не е харесала принца/рицаря, той няма никакъв шанс да припари до нея ;), па камо ли после да я опознава, тества и т.н.

    Хъм, аз си мислех, че това се подразбира, пък 🙂

    Яснота по действието на ПОТНИК – тук: http://leeneeann.info/?p=315

    Принцесешки наръчник няма да бъде издаден изобщо. Защо ли?

    Защото изискванията на принцесите са твърдеобширни, бързопроменливи и настроениенозависими и ще са нужни над 30 000 страници, за да бъдат описани в подробности и с яснота. Кой си мислите, че ще седне да го прочете? Принцеса? ЗАБРАВИ!
    🙂

  7. Предвид на гореизложения кратък принци наръчник, основавам фракция на принцесешката лига. Поканени са да членуват всички прицеси, отпаднали на първия въпрос и дали за верен отговор вместо лилаво – зелено! Основавам зелена прицесешка фракция! 🙂

  8. Е, Ивка, чак пък фракция! Що да не е “Клон” примерно? ЗПК – Зелен Принцесешки Клон – хем екологично, хем празнично, хем тихо и мирно 😉

  9. ОК… мир да има – клон ще е! 😉

  10. Мдааа, ако на това му се вика “почивка” от писане… 😛

    Като се има предвид големия брой потенциални ПТП и заетостта на КАТ, отдавна ми се иска да питам Принцесите раждат ли си се такива или се трансформират по някакъв начин в последствие? И дали има и Курсове за принцеси? 😉

  11. Pingback: LeeNeeAnn » Blog Archive » Принцесешко възражение

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.