Принцесешка приказка с неизмислен край, част 3-та

Сигурна съм, мили принцове, че след като вече знаете как да (не) превърнете принцесата си в ламя, ще бъдете много по-внимателни. Но не много-много по-, а само много по-, защото ако прекалите, има вероятност да превърнете принцесата от Принцеса в Прасавица. Не-е-е, не, спокойно. Прасавицата не е кръстоска между прасе и краставица, а между Принцеса и Красавица. Та не е страшно, а само е по-сложно за отглеждане, защото Прасавицата е 2 в 1… Та внимавайте, ама не прекалявайте!

А без внимание не става, защото обратното превръщане на ламята в Принцеса е трудно. Забелязала съм, че някои лами, ако не ги превърнете обратно в Принцеси и то бързо-бързо, се превръщат или в тъщи, или в свекърви. И тогава вече, освен доброволно да се превърнете в дракон, да ударите един RedBull, за да ви даде крила и да отлетите в неизвестна посока, не виждам какво друго ви остава 😉
Но, да не се отклонявам. Това, все пак, е розова приказка за Принцеси, а не екзистенциален психотрилър… 😉

И така, ако сте успели, въпреки всички рецепти и препоръки, да си превърнете принцесата в ламя, трябва бързо, ама светлинно бързо, още преди да сте се превърнали в дракони, да вземете мерки.
Само едно уточнение: По какво се познава, че принцесата се е превърнала в ламя? Не, не е по това, че яде много ;). Не е и по това, че вече е три пъти по-голяма от вас – все пак любовта не случайно е сляпа и вие едва ли сте забелязали точно това. Може би по многото глави? Да, и това е вариант.
Но, най-сигурния признак е огънят под краката ви, който гори и нагрява тънкия лед, на който сте стъпили. Та ако ви се струва, че всяка стъпка е грешна и/или опасна – тичайте при огледалото от стената…
То вече е ясно кой е направил ламята, но огледалцето ще ви помогне да я превърнете отново в принцеса.
Ако искате…

/следва продължение/

4 Comments

  1. Е, тази приказка е наистина страхотна. Очаквам продължението…

  2. Страхотно е! За пръв път виждам истинска приказка за възрастни (без подтекста, който обикновено се придава на тази фраза).

    Браво! И аз чакам продължението с нетърпение…

  3. Благодаря и на двама ви. То е готово, но ще ви поизмъча до утре… 😉 🙂

  4. Добре де, от мен да мине…Няма да ви мъча 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.