Принцесешко възражение

Всички принцеси са глезани, но не всички глезли са принцеси!

П.П.

Твърдението, че „глезла” и „принцеса” е едно и също нещо, е смешно, необосновано и фактологически неточно! Това е така, защото принцесите притежават още куп други свойства достойнства, освен това да са „глезани”.

Принцесите безпогрешно могат да различат придворен сладкар от обикновен такъв, придворен мълчаливец от обикновен такъв, придворен смешник от обикновен такъв, могат да различат генномодифицирана тиква от обикновена такава, двор от дворец, грес от грис, успоредно от перпендикулярно (паркиране), както и дори ПТЗ от ПТП!

А глезлите не притежават никакво друго свойство. Те са едни самозвани, добре прикрити лигли, които зле подражават на истинските принцеси, мислейки си, че фръцкането и консумирането на шоколад без боклуци, са достатъчни за короната.

Е, да, ама не са, пък!

Вярно, понякога истинските и не­­_истинските принцеси доста си приличат и не е лесно да ги различиш, но пък нали затова си има специални наръчници и речници. А и кой е казал, че е лесно? М?

Освен това лиглите не притежават ЧАР, не членуват в АНС-ТТСБ, въпреки че се стараят да правят поразии, нито пък имат право да получават вестник „Принцесешки вести” и да викат КГБ на помощ.

Така че, много моля, всички новоизлюпени принцове, първо да се запишат в КГБ, където след като издържат съответните изпити по „бърза_смяна_гума_на_каляска”, „среднощна_доставка_на_шоколад_без_боклуци” и „остроумно_отговаряне_на_безкрайни_въпроси” ще имат право на „крадене_на_целувки” и „сваляне_на_звезди”.

Пък!  

10 Comments

  1. ВЪЗРАЖЕНИЕ към публикацията “Принцесешко възражение”
    В гореизложения текст е допусната фактологическа неточност в първия абзац: “…принцесите притежават още куп други свойства”. Искам да отбележа, че Принцесите притежават САМО и ЕДИНСТВЕНО достойнства и употребата на термина “свойства” е грубо подценяване на качествата им (основното, от които е глезенето).
    В заключение искам да отбележа, че с интерес следя проучванията ви върху феномена “Принцесите от древността до днес” и ги използваме като основа за изследванията ни.
    С уважение (подпис): Научносътрудникова, проф. в катедрата “Благородството не е резултат от наследственост, а състояние на духа”

  2. ПРИЕМА СЕ! Веднага думата “свойство” при принцесешкото описание се заменя с думата “достойнство”, но при псевдопринцесите се запазва!

  3. Абе Дачи, Най-Сладка!
    Как ми качи настроението с пет изречения!
    А високотонния Ви принцешки разговор с Вилфорд -еса, ми стопли бррръхххх-налата от есенен студ душица.
    Добре, че имам нет във Високата Ледена Кула, където, заключена от хорски развлечения, се глезя на воля, щото няма на кого, пък и да се конкурирам с децата.
    Целувки… и ухания на неделни обедни курабийки ви изпращам с гълъбите.

  4. хехе, Светле, аз щото-таковата-да няма недоразумения и да се окаже поглезена някоя псевдопринцеса, а истинските да си останат недоглезени, та затова 🙂

    Гълъбите донесоха курабийките, но те бяха изстинали… Да те питам: курабийките с дупки ли бяха или гълъбите са се възползвали от намалението 😉

    И айде, да ти расте бързо косата, че да я пускаш на рицаря да се катери и да те спасява, че ми липсваш 🙂

  5. Ето къде била работата,
    утре търча да се преименовам на Рапунцел.
    И ще ми ходи!
    Септемврийски истории, знаеш как е, че и работа започнах, мани, мани…
    Ще… Ще…
    :))))))

  6. Работа?!
    Това нещо вкусно ли е? 😉

  7. въх! ми аз кат’ не членувам в тез организации, псевдо ли съм? Въъъъъъъ … притесних се ся … току пка извикали моя принц и да се окаже, че не е от кгб-то? Въъъъъъъъъъъ …

  8. deni4ero, ами че провери го де! КГБейците получават специални сертификати като завършат курса. Искай му го, да видим какво ще излезе 🙂

  9. LeeAnn, да попитам, ако може. Аз като съм царица, но се правя на принцеса (щото обичам да се глезя 😉 ), може ли да се запиша в гореспоменатите организации и да се възползвам от техните привилегии? Ще се закълна да спазвам всички принцесешки закони, норми, правила и т.н.. 🙂
    П.П. Най ми хареса привилегията SOS КГБ!!! 😀

  10. Може, Марианка, но ако донесеш официално разрешително от Царя 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.